A fenntarthatóság jegyében készült új üzemmel ünnepel évfordulót a Szentkirályi

A fenntarthatóság jegyében készült új üzemmel ünnepel évfordulót a Szentkirályi

2023. 06. 02.

A Szentkirályi Magyarország, Magyarország vezető ásványvíz gyártója 2,8 milliárd forintos beruházásával öt éves fejlesztési programjának első állomásához ért. Az alapításának idén 30. évfordulóját ünneplő vállalat azzal teszi emlékezetessé az alkalmat, hogy nagyszabású kapacitásbővítést hajt végre, és egyben a fenntarthatóság korszakára is felkészül.

A korábban a világ legjobb ásványvize díjat kiérdemlő Szentkirályi 2003 óta koncentrál folyamatos fejlesztésekre. Időről időre PET-palackozó gyártósorokat, raktárkapacitást és egyéb kiszolgáló berendezéseket telepítettek, miközben a vízkezelő technológia szintén megújult.

A fenntarthatósággal kapcsolatos jogi követelmények folyamatos szigorodásával a vállalat hatalmas beruházásokkal készül az átállásra. Ennek megfelelően tavaly öt éves fejlesztési programot indított, amelynek első kulcsmomentuma a Szentkirályi újonnan felavatott ultramodern gyártócsarnoka. A 2,8 milliárd forintos beruházás eredményeképp jelentősen nő a palackozó kapacitás az újonnan telepített gyártósorok révén, ugyanakkor lehetővé válik, hogy a Pepsi termékeket egy-két éven belül ismét Magyarországon palackozzák. Utóbbi a karbonlábnyom további csökkentése miatt fontos. A beruházásnak köszönhetően 16 munkahely létesül.

Az új gyártókapacitás teljes mértékben megfelel a körforgásos gazdálkodás elveinek, mivel a telepített palackozó technológia készen áll a 2024-ben bevezetésre kerülő betétdíjas rendszerből visszaforgatott PET alapanyag befogadására.

A projekt élénkíti a helyi gazdaságot és hosszú távon biztosítja a vállalat számára a megfelelő kapacitást ügyfélköre szükséges igényeinek kiszolgálására.