A Foxconn-csoport tagja, a Cloud Network Technology bővítést indít Komáromban - VIDEÓRIPORT

A Foxconn-csoport tagja, a Cloud Network Technology bővítést indít Komáromban - VIDEÓRIPORT

2021. 06. 15.

Foxconn

A Foxconn-csoport tagjaként a Cloud Network Technology több mint 5 milliárd forint értékű raktárkapacitás bővítési beruházást indít Komáromban. Az új, 17.000 m2-es raktárkapacitás létrehozása a high-tech data központok és hálózati kommunikációs eszközök gyártását támogatja. A fejlesztés 30 munkahelyet teremt.

A Foxconn multinacionális vállalat a világ egyik legjelentősebb elektronikai gyártócége, elsősorban az elektromos járművek, a digitális egészségügy és a robotika fejlesztésével foglalkozik, illetve jelen van a mesterséges intelligencia (AI), a félvezetők és az újgenerációs kommunikációs technológia piacán is.

A kutatási és fejlesztési területre igen nagy hangsúlyt fektetnek, több mint 83.500 szabadalommal rendelkeznek. A vállalatcsoport vevőkörébe tartoznak olyan cégek, mint a HP, a Dell, az Apple, az IBM, a Sony, a Nintendo, a Cisco, a Nokia, a Motorola, a Siemens, a Sony Ericsson vagy a Microsoft.

A Foxconn közel két évtizede van jelen Magyarországon, azóta a komáromi üzemben folyamatosan zajlik a gyártás. A magyarországi felsőoktatási intézményekkel ez idő alatt kiváló együttműködést alakítottak ki, melynek eredményeképpen számos technológiai újítás született.

Innovatív megoldásokban nincsen hiány: fél éves tesztidőszak után élesben működik az ország első élő ipari 5G magánhálózata a komáromi gyárban, mely alkalmazásával kábelek nélkül végzik el a szervertornyok és a PC-k kiszállítás előtti, terheléses tesztjét.

A Foxconn az 5G infrastruktúra kiépítése mellett más innovatív megoldások terén is úttörőnek számít Magyarországon, hiszen a HoloLens ipari felhasználását és 5G-s környezetbe való integrálását is számos ponton tesztelik a tesztcsarnokukban és az összeszerelő üzemben egyaránt.

Az új, 17.000 m2-es raktárkapacitás létrehozása a high-tech data központok és hálózati kommunikációs eszközök gyártását támogatja.