A FrieslandCampina tejipari vállalat Mátészalkán bővíti gyártókapacitását - VIDEÓRIPORT

A FrieslandCampina tejipari vállalat Mátészalkán bővíti gyártókapacitását - VIDEÓRIPORT

2021. 04. 29.

frislandA holland FrieslandCampina tejipari vállalat kapacitásbővítő és infrastruktúra modernizációjára irányuló beruházást indít Mátészalkán. A magas hozzáadott értékű desszert és fermentált tejipari termékek gyártásához kapcsolódó projekt több mint 5 milliárd forintból valósul meg.

A holland FrieslandCampina a világ legnagyobb szövetkezeti tulajdonban álló tejipari vállalata és világszinten az öt legnagyobb tejipari vállalatának egyike. A FrieslandCampina Hungária a magyar tejtermékek piacán vezető pozíciót tölt be márkás, magas hozzáadott értékű tejtermékeivel. Az ikonikussá vált Túró Rudi terméket a Pöttyös márkanév alatt forgalmazzák, emellett hangsúlyos termékcsalád a Milli, Oké, Frico, Debic, Landliebe és a Completa is.

A mátészalkai üzem megközelítette gyártókapacitásának maximumát, ezért az új beruházásokkal a vállalat növelni szándékozik azt, kielégítve ezzel a megnövekedett hazai és nemzetközi keresletet a termékek iránt.

A beruházás a meglévő munkahelyek megtartása és a technológia jelentős modernizálása mellett közel 25 százalékos termelési kapacitás bővítést eredményez. Ennek eléréséhez érkeznek új gyártó és csomagológépek, főzőberendezések, valamint tároló kapacitások is. Mindezekkel együtt a termelési és raktározási terület is bővül a következő 4 évben.