A kormány és a vállalatok együttműködése növeli Magyarország versenyképességét - VIDEÓ
HIPA

A kormány és a vállalatok együttműködése növeli Magyarország versenyképességét - VIDEÓ

2018. 10. 02.

A KORMÁNY ÉS A VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE NÖVELI MAGYARORSZÁG VERSENYKÉPESSÉGÉT

Magyarország versenyképességének növelési lehetőségeiről tanácskoztak a Business Meets Government konferencián a kormányzati és vállalati vezetők. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) közös rendezvényén a résztvevők a befektetői környezet, a munkaerőpiac, a digitális gazdaság és az innováció területeihez javaslatcsomagot dolgoznak ki, ajánlásokat fogalmaznak meg a kormánynak.

A „Business Meets Government" csúcstalálkozót 2015-ben indította el a két szervezet, hagyományteremtő céllal. A rendszeres, közvetlen párbeszéd nagymértékben elősegíti, hogy a versenyszféra által formált igények a kormány cselekvési tervének részévé válhassanak, mellyel a magyarországi üzleti környezet még vonzóbbá válhat.

Dr. Bársony Farkas, az AmCham elnöke megnyitó beszédében kiemelte:

Fontos látnunk, hogy a hosszútávú sikerekhez meg kell erősítenünk az alapokat, ezért is hangsúlyos üzenete Kamaránknak az oktatási reform fontossága, de emellett a hatékonyságnövelésre és a magasabb hozzáadott értékű befektetésekre is figyelmet kell szentelnünk.

Ésik Róbert, a társszervező HIPA elnöke hangsúlyozta:

A kormány és a versenyszféra folyamatos közös gondolkozásának és együttműködésnek köszönhetően is, hazánk az elmúlt években egyre jobb teljesítményt ér el a befektetésekért folyó kiélezett nemzetközi versenyben. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a vállalatok és a kormányzat közötti rendszeres közvetlen párbeszéd mellett versenyképességünk növelése érdekében, elősegítve azt, hogy Magyarország a régió termelési központja mellett innovációs központtá is válhasson.

A HIPA közreműködésével 2018 első félévében 46 vállalat döntött a magyarországi befektetés mellett, és hazánk eredményeit több, magas szakmai presztízzsel bíró nemzetközi felmérés is igazolja. Az IBM Global Location Trends idei jelentése szerint Magyarország világszerte a hetedik legkedveltebb befektetési célpont az egymillió lakosra vetített munkahelyteremtés alapján. A befektetési témákra szakosodott amerikai Site Selection szaklap szerint pedig hazánk a világ 10 legjobb befektetési célországa között szerepel.

A közös gondolkozás és párbeszéd eredményéről további tartalmi elemeket a pénteken publikálásra kerülő videóban láthatnak.