A Naturtex 40 százalékkal bővítette gyártókapacitását Szegeden - VIDEÓ RIPORT

A Naturtex 40 százalékkal bővítette gyártókapacitását Szegeden - VIDEÓ RIPORT

2021. 10. 25.

A textiláru gyártásával foglalkozó, magyar családi tulajdonban lévő Naturtex cégcsoport új szegedi gyártócsarnoka és irodaépülete elkészült. A 150 új munkahelyet teremtő, több mint 3,8 milliárd forint értékű beruházással a vállalat jelentős kapacitásbővítést ér el, továbbá a legmodernebb technológiák alkalmazásával hosszú távon biztosítani tudja a hatékony és fenntartható gyártást.

Az 1989-ben indult magyar sikertörténet eredményeként egy 1.700 darabos termékcsaládot – ágytakarók, ágyneműhuzatok, fürdőszobai textíliák - tudhat magáénak a Naturtex, mely mára Magyarországon piacvezetővé vált, és termékeit a világ több mint 40 országába exportálják. A cég 2020-as árbevétele megközelítette a 7,5 milliárd forintot, melyből az export aránya 85 százalékot képviselt.

A Naturtex Kft. saját, automatizált toll-újrahasznosítási technológiát fejlesztett, melyhez egy több mint 4.500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot vásárolt, ahova a világpiacon kapható, jelenleg legmodernebb textilipari gépeket telepített. Míg leányvállalata, az NTT Manufacturing Kft. egy 7.000 négyzetméteres teljesen új gyártócsarnokot épített, továbbá töltött ágytextíliák gyártásához szükséges technológia beszerzését valósította meg. A beruházások eredményeképp a Naturtex teljes gyártó kapacitása közel 40 százalékkal bővült.