A Prinzhorn Csoport tovább fejleszti papírfeldolgozási tevékenységét Magyarországon - VIDEÓ RIPORT
HIPA

A Prinzhorn Csoport tovább fejleszti papírfeldolgozási tevékenységét Magyarországon - VIDEÓ RIPORT

2019. 03. 05.

A Prinzhorn Csoport tovább fejleszti papírfeldolgozási tevékenységét Magyarországon

Európa egyik legmodernebb papírgyáraként a Hamburger Hungária 2021 végéig több elemből álló technológia-intenzív beruházás sorozatot valósít meg Dunaújvárosban, több mint 14 milliárd forint értékben. A versenyképességet növelő és a fenntartható, körforgásos gazdaság teljes körű megvalósítását célzó fejlesztések által a telephelyen jelenleg előállított évi 700 ezer tonna kiváló minőségű, hullám-alappapírt mennyisége növekedni fog, valamint tovább fejlesztik az automatizálási és logisztikai rendszereiket.

A Hamburger Hungária a Prinzhorn csoport tagja, mely az európai papír- és csomagolóipar egyik legmeghatározóbb vállalatcsoportjaként 15 országban 7000 főt foglalkoztat, éves árbevétele 1,6 milliárd euró.

A cégcsoport 1990 óta van jelen Magyarországon. Három vállalatának tevékenysége egyedülálló hazai példája a hulladékból értéket teremtő körforgásos gazdaság megvalósulásának: a Duparec Kft. begyűjti a papírhulladékot, a Hamburger Hungária Kft. újrahasznosítja, és kiváló minőségű hullámalap-papírt gyárt belőle, végül a Dunapack Magyarország Kft. esztétikus, innovatív és testreszabott hullámtermék-csomagolóeszközöket állít elő. A Prinzhorn Csoport magyarországi vállalatai összesen 1120 főt foglalkoztatnak, összesített árbevétele pedig 2018-ban meghaladta a 153 milliárd forintot.

A Hamburger Hungária Európa egyik vezető barna hullám-alappapír gyártója, dunaújvárosi telephelyén évente 700 ezer tonna kiváló minőségű, hullám-alappapírt állít elő 100%-ban újrahasznosított papírhulladékból. Ez a Magyarországon gyártott összes papírmennyiség kb. 80%-a. A termelés jelentős részét közép-, kelet- és dél európai piacokra exportálják. A vállalat közel 400 főt foglalkoztat, 2018-as árbevétele 98 milliárd forintra rúgott, alapértékük a környezettudatos tevékenység erősítése.

A Prinzhorn Csoport az elmúlt évtizedben több mint 150 milliárd forintnyi beruházást valósított meg csak a Hamburger Hungáriánál, emellett a Prinzhorn Csoport Magyarország 2014 óta a kormány stratégiai együttműködő partnere.