A régió legjobb befektetési ügynökségének választották a HIPA-t az AIM Investment Awards-on
HIPA

A régió legjobb befektetési ügynökségének választották a HIPA-t az AIM Investment Awards-on

2024. 05. 27.

Az AIM Congress vezető befektetési platform Abu Dhabiban ismét összehozta a befektető világ befolyásos szereplőit a világ minden tájáról, ahol a HIPA megkapta a Közép- és Kelet-Európa & Törökország kategóriában a legjobb ügynökségnek járó AIM Investment Awardot.

Az AIM Global Foundation kezdeményezéseként életre hívott AIM Congress (Annual Investment Meeting) a Közel-Kelet vezető befektetési platformja, amely vállalati vezetőket, politikai döntéshozókat, üzletembereket, regionális és nemzetközi befektetőket, vállalkozókat, vezető akadémikusokat és szakértőket tömörít, és azon naprakész információk, stratégiák és ismeretek megosztásának biztosít fórumot, amelyek a befektetési projektek bevonzásához szükségesek.

A 180+ országból több mint 12 ezer szakember részvételével lezajlott AIM-et idén 13. alkalommal rendezték meg. Az esemény egyik fénypontja az AIM Awards díjátadó ünnepség volt, ahol a HIPA 2019 és 2020 után harmadszor nyerte el a Közép-, Kelet-Európa & Törökország régió kategóriában a legjobb befektetési ügynökségnek járó elismerést.

A kiváló eredmény annak köszönhető, hogy a Magyarországra irányuló közvetlen külföldi tőkebefektetések beáramlása 2023-ban minden idők legmagasabb értékét, 13 milliárd eurót ért el, ami az egy évvel korábbi rekord kétszerese. Az újonnan létrehozott munkahelyek száma is csúcsot döntött, megközelítve a 20 ezres határt.

„Gazdasági lassulás közepette sikerült ilyen remekül szerepelnünk úgy, hogy a közvetlen tőkebefektetések globális szinten 7%-kal estek tavaly az OECD adatai szerint. Céljaink változatlanul ambiciózusok, és arra törekszünk, hogy a világ minden tájáról vonzzuk a befektetéseket” – mondta Joó István, a HIPA vezérigazgatója.

Az AIM kongresszus az alábbi öt kiemelt témát érintette: a közvetlen külföldi befektetések, a kkv-k támogatása, a külföldi portfólióbefektetések, a jövő városai és a startupok. A 2024. évi találkozó nagy hangsúlyt fektetett az új generációs technológiai megoldásokra is, mint például az AI-ra, a kvantumtechnológiákra, a felhőszolgáltatásokra, az ellátási láncok digitalizálására, a blokklánc technológiára és még sok más egyébre.