A Samyang Biopharm új üzeme tovább fűti a virágzó orvosi eszközgyártás szegmens növekedését

A Samyang Biopharm új üzeme tovább fűti a virágzó orvosi eszközgyártás szegmens növekedését

2023. 06. 13.

Felavatták a koreai tulajdonú Samyang Biopharm 26,2 millió euróból épült új üzemét Gödöllőn, ahol szintetikus varratanyag készül. A vállalat fokozatosan növeli termelését, és 55 munkahelyet hoz létre.

A dél-koreai Samyang Csoport 2010 óta van jelen Magyarországon, amikor a Samyang EP Magyarország Kft. elektronikus termékekhez, autóalkatrészekhez és irodaszerekhez kezdett gyártani különböző műanyag elemeket Jászberényben. Ezúttal a vállalatcsoport egy másik tagja, a Samyang Biopharm ünnepelte vadonatúj gödöllői üzemének felavatását, ahol szintetikus varratanyagot állítanak elő export célra.

A 26,2 millió euró értékű létesítmény a vállalat első európai telephelye. A cég ugyanakkor hosszú távra tervez, többek között K+F kapacitásainak kiépítésével. A jelenlegi 30.000 km/éves gödöllői termelésvolumen ugyanakkor a tervek szerint évi 100.000 km/évre nőhet.

A beruházás újabb lökést ad az amúgy is virágzó magyarországi orvosi eszköz szegmensnek, amelynek termelési értéke közel 20%-kal nőtt 2023 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A projekt Dél-Korea beruházási aktivitását is mutatja: az ázsiai ország a negyedik legnagyobb befektető hazánkban, és 2019-et, valamint 2021-et követően 2022-ben is a legnagyobb összegű beruházási volumen kötődött hozzá.