A SEMCORP első akkumulátor elválasztófilm gyártó üzemét építi Debrecenben - VIDEÓRIPORT

A SEMCORP első akkumulátor elválasztófilm gyártó üzemét építi Debrecenben - VIDEÓRIPORT

2021. 09. 13.

Semcorp

A SEMCORP Csoport debreceni lítium-ion akkumulátor-elválasztófilm (LiBSF) gyártó üzemének alapkőletételével megkezdődik a vállalat első Kínán kívüli gyártóegységének építése. Az üzemszerű termelés 2023. első negyedévében indul. Termékeiket műszaki cikkekben, de többek között elektromos meghajtású járművekben is nagy mennyiségben használják. A beruházás volumene közel 65,5 milliárd forint. A beruházás által 440 új munkahely jön létre.

A SEMCORP Csoport 10 hónappal ezelőtt, 2020 novemberében jelentette be a Debreceni Déli Ipari Parkban lévő 19 hektáros fejlesztési területen megvalósítandó 97,000 m2 alapterületű gyár építését. A beruházás első ütemét képező 50,000 négyzetméteres üzemben négy alapfilm gyártósor, valamint bevonó- és hasító kap helyet.

A debreceni gyár lesz a SEMCORP első gyára Kínán kívül, ahol már hat gyártóüzemmel rendelkezik a vállalat és a jelenlegi teljes éves alapfilmgyártási kapacitása 3,5 milliárd m2. A debreceni üzem várhatóan évi 400 millió m2 -rel bővíti ezt. A SEMCORP jelenleg a világ legnagyobb LiBSF szállítója. Ügyfelei közé tartoznak a lítium-ion akkumulátorok globális ellátói, köztük az LG, a Panasonic és a Samsung.