A svéd Nolato Csoport történetének egyik legnagyobb beruházását hajtja végre - VIDEÓRIPORT

A svéd Nolato Csoport történetének egyik legnagyobb beruházását hajtja végre - VIDEÓRIPORT

2021. 02. 11.

nolatoA higiéniai és orvostechnológiai termékeket gyártó Nolato Magyarország Kft. közel 7,7 milliárd forint összköltségű fejlesztéssel több, mint másfélszeresére növeli gyártó és raktározó területét, valamint folytatja gyártó berendezéseinek további fejlesztését. A komplex projekt a meglévő munkahelyek megtartása mellett 2024 végéig valósul meg.

A Nolato csoport anyacégét 1938-ban alapították fröccsöntött gumialkatrészek, termékek gyártására. A cégcsoport ma a műanyag és szilikon fröccsöntési ágazatok egyik high-end szereplője, a klasszikus ipari műanyagokon túl az autóiparban, a mobiltelefon-ágazatban és az egészségügyi területen van jelen, sok saját szabadalom tulajdonosa.

A Nolato Magyarország Kft. 2000-ben vált a svéd érdekeltségű Nolato-csoport tagjává. A mosonmagyaróvári gyár a társaság Kínán kívüli legnagyobb üzeme. A magyar leányvállalat az elmúlt évtizedben szinte kétévente bővítette termelő területét, emellett gyártási technológiáját is állandóan fejleszti. A cég által gyártott termékek iránt a járványveszély miatt jelentősen nőtt a kereslet, ezért 2020-ban gyártókapacitásának teljes kihasználásával dolgozott.

A társaság most fennállása legnagyobb bővítése mellett döntött, mely fejlesztés magában foglal egy új épületet és annak infrastruktúráját, valamint gyártógépek és laboratóriumi berendezések vásárlását. A közel 8000 négyzetméter alapterületű épület várhatóan 2022 első negyedévében készül el, az új gépek egy része viszont a cég jelenleg is meglévő gyártó csarnokainkban már 2021 második felében munkába áll.

A Nolato Magyarország beruházására a meglévő termékek kapacitásbővítése és új termékek bevezetése miatt van szükség, mellyel a cégcsoport vevőinek földrajzi terjeszkedését szolgálja ki. A magas hozzáadott értékű, jelentős fejlesztő munkát igénylő termékek minden eddiginél nagyobb mennyiségben történő előállítását a jól képzett munkaerő megléte biztosítja.