A Swiss Krono új rétegelt lemezgyár építésével folytatja újrabefektetői erőfeszítéseit hazánkban
HIPA

A Swiss Krono új rétegelt lemezgyár építésével folytatja újrabefektetői erőfeszítéseit hazánkban

2023. 10. 03.

A faipari anyagok vezető beszállítója, a Swiss Krono bejelentette, hogy 23,7 millió euró értékben rétegelt lemezgyárat valósít meg Vásárosnaményban, ahol a vállalatcsoport termékportfóliójának eddig nem gyártott elemét állítják majd elő. A projekt 90 új munkahelyet teremt.

A svájci luzerni központtal működő Swiss Krono Group a faipari anyagok egyik vezető beszállítója, és több mint ötven éve üzemel. A nyolc országban jelenléttel bíró vállalat termékek széles skáláját kínálja a belsőépítészet, a padlóburkolatok és az építőanyagok terén.

A Swiss Krono korábban Európa egyik legmodernebb OSB-gyárát hozta létre Vásárosnaményban. A mostani bejelentéssel a vállalat folytatja újrabefektetési erőfeszítéseit tekintettel arra, hogy az elmúlt kettő évben kettő magyarországi beruházásról döntött.

A 23,7 millió euró értékű új üzem 17 ezer köbméter rétegelt lemezt lesz képes előállítani, amely egyben a vállalatcsoport termékportfóliójának új eleme is. A Swiss Krono e mennyiség 80%-át tervezi exportra értékesíteni.

A projekt megvalósításának várható időpontja 2024 szeptembere.