A termelés- és hatékonyságnövelés szem előtt tartásával fejleszt infrastruktúrát az Egis

A termelés- és hatékonyságnövelés szem előtt tartásával fejleszt infrastruktúrát az Egis

2022. 06. 17.

egis

A 2019 óta zajló nagyszabású fejlesztések folytatásaként a vezető gyógyszeripari óriás, az Egis Gyógyszergyár Zrt., 21,1 millió euró értékben valósítja meg következő beruházását Körmenden, amelynek keretében új technológiát telepítenek, valamint növelik kapacitásaikat és a hatékonyságot is. A projekt segítségével a vállalat a termelés bővítésén túl jobban fog tudni alkalmazkodni a változó piaci igényekhez, ami ugyanakkor évtizedekre megteremti a növekedés alapjait.

A több mint százéves múlttal rendelkező Egis Magyarország és egyben Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó gyógyszergyára. A francia Servier Csoport tulajdonában álló vállalat termékei mintegy 60 országban érhetők el.

Csak a körmendi gyáregységben évi 100 millió doboz gyógyszer készül, ami az Egis késztermékek 60%-ának felel meg. A most bejelentett beruházás ezt a kapacitást növeli, a teljes hozadék azonban ennél jóval több. Ezen túl ugyanis fejlesztik a tabletta és a csomagolóüzemet, valamint megújul az ún. galenikus készítmények, azaz a nem szilárd gyógyszerformák, úgy mint pl. krémek, gélek és oldatok gyártási infrastruktúrája is. Új minőségbiztosítási laboratórium létesítésével szintén számolnak.

egis

A 2019-ben épült modern galenikus üzemet új gépsorokkal látják el, amelynek köszönhetően a termelés gazdaságosabbá és hatékonyabbá válik, valamint a már bevált termékeket a megváltozott piaci igényekhez igazítva új csomagolásban lehet majd piacra dobni.

A tervek között szerepel továbbá analitikai és mikrobiológiai laborok létrehozása, amelyek a késztermék üzem tevékenységét támogatják. Ezen létesítmények mind-mind hozzájárulhatnak az Egis azon erőfeszítéséhez, hogy bővíthesse onkológiai portfólióját.