A Transit-Speed logisztikai fejlesztése megnyitja az utat a teljes európai piac kiszolgálására

A Transit-Speed logisztikai fejlesztése megnyitja az utat a teljes európai piac kiszolgálására

2023. 05. 18.

A magyar tulajdonú logisztikai vállalat, a Transit-Speed Kft. 10,7 millió eurós beruházással Kisvárdán új raktárakat létesített, valamint fejlesztette vagonrakodási technológiáját. Most, hogy a fejlesztések lezárultak, 20 új munkahely jött létre.

A Transit-Speed Kft. logisztikai szolgáltatásokat végez és három magyarországi helyről szolgálja ki ügyfélkörét. A mándoki logisztikai bázis szárazföldi kikötői szerepet tölt be, mivel európai, illetve az Ukrajnában és Oroszországban használatos nyomtávú iparvágányokkal egyaránt rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy a volt FÁK tagállamokból érkező árukat közvetlenül normál vagonokba való átrakodást követően Kisvárdába továbbítsák. A kisvárdai telephely raktáraiban történő tárolás után az áruk a csepeli szabadkikötőbe továbbíthatók, ahol hajóra kerülnek.

A vállalat operációjának zökkenőmentesebbé tétele céljából döntött a kisvárdai telephely fejlesztése mellett. A beruházás eredményeképp kettő, egyenként 3.780 négyzetméteres raktár létesült, a cég bővítette iparvágány hálózatát, valamint vagonrakodási technológiát és egyéb vasúti berendezéseket szerzett be.

A fejlesztés nyomán a Transit-Speed több árut képes fogadni és átrakni, valamint átmenetileg tárolni. A kisvárdai telephely ennek megfelelően immár 1,8 km vasúthálózattal és 12 ezer négyzetméter tárolókapacitással rendelkezik, ahol mintegy 35-40 ezer tonna áru tárolására van lehetőség. Ami még viszont ennél is fontosabb, hogy a vállalat számára ezáltal lehetővé válik a teljes európai piac kiszolgálása.