A Tungsram önálló globális cégként terjeszkedik tovább a világpiacon - VIDEÓ RIPORT

A Tungsram önálló globális cégként terjeszkedik tovább a világpiacon - VIDEÓ RIPORT

2019. 01. 07.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Joerg Bauer, a Tungsram ügyvezetője

2018-ban a több mint 100 éves magyar márkát, a Tungsramot élesztettek újra, miután a GE egy korábbi vezetője által irányított cég felvásárolta az amerikai GE Lighting EMEAT fényforrásüzletágát és globális autólámpa ágazatát. A mai napon a magyar kormány elismerve a vállalat magyar gazdaságban betöltött szerepét és pozícióját, stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Tungsrammal.

<

A Tungsram mindig is egyedi helyet foglalt el a magyar gazdaságban, Magyarország egyik legrégibb, legrangosabb márkaneve pedig nemcsak újjáéledt, de ma már 22 országban 23 leányvállalata működik, így ismét nemzetközi vállalatcsoporttá nőtte ki magát, másképpen fogalmazva, létrejött egy globálisan működő magyar vállalat.

Ez a 23 külföldi egység kizárólag kereskedelmi feladatokat lát el, gyártásfejlesztés kizárólag Magyarországon történik. A Tungsram öt gyára Újpesten, Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen termel, alkalmazottaik száma meghaladja a négyezer főt.

A Tungsram világszerte ismert: Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon erős és híres a Tungsram márka, de bővíteni fogják az ázsiai, és dél-amerikai értékesítési lehetőségeket is. Megkezdték a piac kiépítését a százmilliós Indonéziában, továbbá Malajziában, Pakisztánban és Egyiptomban is.

A Tungsram a 3. legnagyobb magánkézben lévő magyar vállalat, amelynek termékei 100 országban vásárolhatóak meg, a vállalat bevételének 95%-át az export adja, így jelentősen hozzájárul a magyar GDP és az export növekedéséhez.

Magyarország Kormányának a Tungsrammal együtt már hét, magyar relációba tartozó stratégiai partnere van: az Alföldi Tej, a Bonafarm, a Ganz Holding, a Kőröstej, a Richter, a Tungsram és a Waberer's.