Akkumulátor-alkatrész üzemfejlesztési projekt indul Jászberényben - VIDEÓRIPORT

Akkumulátor-alkatrész üzemfejlesztési projekt indul Jászberényben - VIDEÓRIPORT

2021. 01. 07.

Sangsin EDP Logo

A Sangsin Magyarország Kft. jászberényi gyárában elektromos autók akkumulátoraihoz készítenek fém beépítő kereteket, elsősorban a Samsung SDI számára. A megrendelések folyamatos növekedése miatt a vállalat egy 10,5 milliárd forintos üzembővítési projektről döntött, ezzel a fejlesztéssel 150 új munkahely jön létre.

>

Az 1985-ben Dél-Koreában alapított Sangsin EDP anyavállalat két fő tevékenysége akkumulátor alkatrészek - többek között akkumulátor házak, energiatároló rendszerek (ESS) külső moduljai, elektromos csatlakozók és megszakító alkatrészek – valamint főként fröccsöntéssel készülő autóalkatrészek gyártása.

A Sangsin EDP termékeit - az elektromos autók mellett - többek között okostelefonokban, laptokban, elektromos kéziszerszámokban, kerékpárokban, rollerekben, drónokban is alkalmazzák. A cég Dél-Koreában három, Kínában kettő, Malajziában egy, és egyedüli európai egységként Magyarországon is egy gyárral rendelkezik.

A Sangsin Hungary Kft. akkumulátor-alkatrészeket gyárt; tartályok, megszakító egységek, biztosítékok és kapocslemezek készülnek a jászberényi üzemben 2018 óta, a társaságot a szakképzett munkaerő és az egyre erősödő akkumulátor gyártás vonzotta Magyarországra.