Akkumulátor gyártáshoz kapcsolódó alkatrész üzem épül Gödöllőn - VIDEÓRIPORT

Akkumulátor gyártáshoz kapcsolódó alkatrész üzem épül Gödöllőn - VIDEÓRIPORT

2020. 12. 21.

shenzen kedali

A Kedali Hungary Kft. a Samsung SDI alumínium alkatrész-beszállítójaként, közel 14,2 milliárd forintos beruházással építi fel üzemét Gödöllőn. A próbagyártás már jövő tavasszal elindulhat, a sorozatgyártás a tervek szerint 2024-re éri el teljes kapacitását, ami 330 új munkahelyet jelent.

>

A Shenzen Kedali anyavállalatot 1996-ban alapították, székhelye Sencsen városában található. A cég elsősorban lítium akkumulátorokhoz tartozó precíziós alkatrészek és autóipari alkatrészek kutatásával és fejlesztésével, valamint gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A társaság fő termékei közé tartoznak a precíziós és energiatároló lítium akkumulátorok, a hordozható lítium akkumulátorok, különböző autóipari alkatrészek. Termékeit elsősorban elektromos gépjárművekben, a hordozható kommunikációs- és elektronikai eszközökben, elektromos szerszámokban, energiatárolókban alkalmazzák.

A Gödöllőn megvalósuló üzem versenyelőnyt élvez majd földrajzi közelsége miatt a folyamatosan kiépülő magyarországi akkumulátor gyártás beszállítójaként és az európai piacon egyaránt. Mindez pozitív hatással lesz a vállalat globális piacon elfoglalt helyezésére és versenyképességére is. A beruházás első két évében hat, 2024-ig pedig összesen 10 gyártósort telepítenek majd az üzemben.