Amerikai nagyvállalat számára épül logisztikai központ Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Amerikai nagyvállalat számára épül logisztikai központ Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

2017. 11. 03.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az új központ alapkőletételén

3,5 milliárd forintos beruházással épít logisztikai központot a tiszaújvárosi ipari parkban az Infogroup Ingatlanfejlesztő Cégcsoport. A csaknem 17 ezer négyzetméter alapterületű bázist az amerikai tulajdonú, elektrotechnikai termékeket gyártó Jabil Circuit Magyarország Kft. bérli majd. A raktárbázis a tervek szerint a jövő év nyarára készül el, melynek alapkövét pénteken helyezték el.

Az Amerikai Egyesült Államokban alapított Jabil Circuit Inc. a világ egyik meghatározó elektronikai bérgyártó vállalata, mely jelenleg a világ 28 országában van jelen, ahol 100 gyáregységében több mint 180.000 munkavállalót foglalkoztat.

A magyarországi leányvállalat 2000-ben nyitotta meg kapuit Tiszaújvárosban, mely világszerte a harmadik, Európában a legnagyobb gyáregysége az anyavállalatnak. A Jabil Circuit Magyarország Kft. az észak-magyarországi régió egyik vezető gazdasági szereplője, nettó éves árbevételük több mint 285 milliárd forint, mely 90 százaléka exportból származik. A cég a megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, az összesen 54 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban csaknem 3500 főt foglalkoztat. A vállalat portfóliója folyamatosan bővül az autóipar, a telekommunikáció, a számítástechnika és adattárolás, az orvosi elektronika, valamint az ipari elektronika területén.

A fejlesztésnek köszönhetően a Jabil raktározási kapacitásai jelentősen növekednek, és a vállalat új üzleti lehetőségeket kínálhat, bővítheti szolgáltatási körét meglévő partnereinek, illetve a potenciális ügyfeleinek is. A Jabil Circuit Magyarország Kft. kezdeményezésére az Infogroup Kft. beruházásaként épülő új logisztikai csarnokkal a leányvállalat hosszú távú célja, hogy a jövőben disztribúciós központ szerepét is ellássa az elektronikai gyártási tevékenysége mellett.