Átadták a Continest összecsukható konténereket gyártó üzemét Székesfehérváron

Átadták a Continest összecsukható konténereket gyártó üzemét Székesfehérváron

2021. 08. 26.

A Continest Technologies megnyitotta összecsukható konténereket előállító gyárát Székesfehérváron. Az innovatív technológiát alkalmazó magyar tulajdonú társaság közel 4000 négyzetméteres üzemében évente 1200 összecsukható konténer készülhet el. A gyártóüzem gépesítésére idén több mint 680 millió forintot fordítanak, és az elkövetkező években jelentős fejlesztéseket terveznek a géppark és a gyárkapacitás további bővítésére. A beruházás keretében év végéig 40 új munkahely jön létre, a következő három évben ez a létszám tovább bővül majd.

A Continest Technologies Zrt. innovatív megoldásokkal előállva egy olyan moduláris, összecsukható konténert fejlesztett ki, mely könnyű szállíthatóságával és praktikusságával nagy segítséget nyújthat különböző rendezvények szervezőinek, de szükség esetén akár az egészségügynek is. A Continest termékei megjelenésük óta már számos területen és országban bizonyították rátermettségüket.

A Continest-konténerek világviszonylatban is egyedinek számítanak, ugyanis unikális kialakításuknak köszönhetően a konténerek összecsukhatóak – ezért a hagyományos merevvázas konténerekhez képest jóval több konténer szállítható egyszerre. Így a szállításból adódó károsanyag-kibocsátás, valamint a logisztikai költség akár 80 százalékkal is csökkenhet a Continest konténerei által.

A társaság üzleti stratégiája jelenleg 4 területre fókuszál: a legkülönfélébb egészségipar, védelemiipari, rendezvényipari, valamint az úgynevezett „urban" jellegű (például lakossági, oktatási projektek) igényeket kiszolgálókra. Mára a társaság konténereiben olyan szolgáltatások is elérhetőek, mint például az elektromos ellátás, napelem és akkumulátor rendszerek, vizesblokk egységek, illetve a védelmi ipar területén különös jelentőséggel bíró ballisztikus rendszerek.

A székesfehérvári gyárat modern technológiával alakították ki annak érdekében, hogy az összecsukható konténerek előállításához szükséges teljes gyártási folyamatot meg tudják valósítani. Ennek létrejöttét a társaság elmúlt években elért üzleti eredményei, nemzetközi sikerei, valamint a megbízható ideiglenes infrastruktúra rendszerek iránti növekedő globális kereslet tette lehetővé.