Átadták a Lucart új papírüzemét Nyergesújfalun
HIPA

Átadták a Lucart új papírüzemét Nyergesújfalun

2018. 09. 19.

The new unit of Lucart has been inaugurated

Magyarországról erősíti piacvezető pozícióját a Lucart. Az olasz papírgyártó vállalat 19 millió euró értékű beruházással építette fel új egységét Nyergesújfalun, ahol így magas minőségben, fenntartható gyártással készülnek a régiós országok piacaira szánt háztartási higiéniai papírtermékek. A Lucart alapvető értéke a környezetbarát alapanyagok és eljárások alkalmazása, mely kiemelt szerepet kap az új gyár esetében.

Az olasz családi vállalkozás hat évtizedes múltra tekint vissza. A Lucart piacvezető európai vállalatként MG papírokat és különböző, háztartási higiéniai papírtermékeket gyárt. A vállalat 10 termelő (öt olaszországi, három spanyolországi egy franciaországi, illetve magyarországi) üzemében több mint 1500 alkalmazottat foglalkoztat évi 360 000 tonna papír termelése mellett.

A Lucart számára fontos a fenntarthatóság, ezért körforgásos gazdaságának kialakításával aktív lépéseket tesz a környezetbarát papíripar népszerűsítése érdekében. Öt évvel ezelőtt elindított Natural projektjének keretében 2017-ig összesen 3,6 milliárd egyliteres italos kartondobozt hasznosítottak újra, 1,6 millió fát megmentve a kivágástól. 2017-ben már nagyobb arányban használták a gyártás során az újrahasznosított anyagokat, mint a szűz cellulózt.

A magyar higiéniai papírtermékek piacára 2016-ban, a Bokk Paper felvásárlásával lépett be az olasz vállalkozás. A közép- és kelet-európai, valamint a magyar piac legjobb kiszolgálása érdekében egy új egység építése mellett döntöttek. Ennek eredményeként épült fel a 12 000 négyzetméteres üzem Nyergesújfalun, ahol WC-papír, ipari papírtekercs, hajtogatott papírtörlő és orvosi papírlepedő készül majd. A 19 millió euró értékű beruházás eredményeként 70 új munkahely jön létre.