Autóipari érzékelőinek európai központjává fejleszti szigetszentmiklósi gyárát a PEX Automotive

Autóipari érzékelőinek európai központjává fejleszti szigetszentmiklósi gyárát a PEX Automotive

2022. 02. 17.

pex

Mintegy 15 millió eurós ráfordítással bővíti kapacitásait a PEX Automotive Systems Kft., aminek keretében a cég által hagyományosan gyártott fékkopásjelzők és kábelek mellett az elektromos és intelligens járműiparhoz kapcsolódó termékek előállítása is elindulhat. A beruházás 35 munkahelyet teremt.

A PEX Automotive az egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatcsoporthoz, a Baolonghoz tartozik, amely 2020-ban több mint 4.500 embernek adott munkát és árbevétele megközelítette a 150 milliárd forintot. A PEX Automotive fékbetét kopásjelzőket, távolságmérésre használt érzékelőket és kipufogógáz hőmérséklet mérésére alkalmas EGT szenzorokat fejleszt és gyárt az autóipar számára.

A zöldmezős beruházás keretében létrejövő épület 7.500 négyzetméter gyártócsarnokot, 2.100 négyzetméter irodát, valamint 2.500 négyzetméter raktárat foglal magában, a termelés pedig 2023 elején kezdődhet.

“A beruházás a Baolong európai növekedési stratégiájának szerves folytatása a BH SENS vegyesvállalat alapítását és a PEX Automotive Systems Kft. akvizícióját követően”

– mondta Zuqiu (Charles) Zhang, a Shanghai Baolong Automotive Corporation vezérigazgatója.

A tervek szerint a szigetszentmiklósi gyáregységet a cég autóipari érzékelő divíziójának európai központjává kívánják fejleszteni.