Az ABB és az Apollo Tyres vezetője kapta az év külföldi vállalatvezetőjének járó díjakat
HIPA

Az ABB és az Apollo Tyres vezetője kapta az év külföldi vállalatvezetőjének járó díjakat

2019. 01. 28.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke és Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Budapest Business Journal (BBJ) ötödik alkalommal díjazta a legkiemelkedőbb Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőket. Az „Expat CEO of the Year" elismerést a szakmai zsűri minden évben annak a személynek ítéli oda, aki kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért: ezt az elismerést az idei évben Taira-Julia Lammi, az ABB magyarországi vezetője érdemelte ki. A HIPA "Partnership Award" különdíját pedig Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója kapta, aki számos indiai vállalat hazai beruházásának megvalósulását támogatta az elmúlt években.

Taira-Julia Lammi, az ABB magyarországi vezetője és Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója kapták az idei elismeréseket

Az „Expat CEO of the Year" díjat Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőnek ítélik oda, mely elismerésben idén a Taira-Julia Lammi, az ABB magyarországi vezetője részesült, aki beszédében megköszönte a szakmai zsűrinek az elismerést és az ABB Kft. dolgozóinak az egész éves csapatmunkát és támogatást, ami nélkül nem kaphatta volna meg ezt az elismerést.

A hazánkban élő külföldi vállalatvezetők fontos partnerek a rendezvény társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) számára. A HIPA elsődleges feladata az új befektetők Magyarországra vonzása mellett a hazánkban már letelepedett vállalatok újrafektetéseinek elősegítése, valamint a hazai vállalatok integrálása a multinacionális szereplők beszállítói értékláncába.

A HIPA által alapított és odaítélt különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőkben a legtöbbet tette a magyarországi beruházási környezet népszerűsítéséért. Az elismerést az idei évben Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres magyarországi ügyvezető igazgatója vehette át, aki már egészen a gyöngyöshalászi projekt 2014-es indulása óta irányítja a hazai operációt, egyúttal a magyar beruházási környezettel kapcsolatos pozitív tapasztalatait honfitársaival megosztva számost további indiai beruházás Magyarországra vonzásához egyértelműen hozzájárult.