Az amerikai ipari nagyvállalat növeli magyar beszállítói bázisát
HIPA

Az amerikai ipari nagyvállalat növeli magyar beszállítói bázisát

2018. 03. 20.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

A GE a világ vezető digitális iparvállalata, mely több mint 28 éve van jelen Magyarországon és nemcsak a legnagyobb amerikai befektető, de egyben az egyik legnagyobb magyar vállalat is. A GE Magyarország folyamatosan keresi azon magyar vállalatokat, melyek sikerrel tudnának bekapcsolódni beszállítói láncába. E cél támogatása érdekében, a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen megrendezett budapesti GE Beszállító Fórumon több mint 70 kkv mutatkozott be a vállalat képviselői előtt. A fővárosi nyitóeseményt két vidéki rendezvény követi hamarosan.

A budapesti GE Beszállító Fórumon több mint 70 kkv mutatkozott be a vállalat képviselői előtt

A folyamatos innováció és fejlődés, valamint a nemzetközi sztendereknek megfelelő minőségű termékek előállítása ma már elengedhetetlen minden, a beszállítói láncban szereplő vállalat számára. A HIPA beszállítói osztályának segítségével több mint 70 kkv-nak nyílt lehetősége a hazai vállalkozások növekedését segítő eszköztár megismerése mellett személyesen egyeztetni a GE Európában jelenlévő minden üzletágának beszerzési vezetőjével a gyártási igények és a beszállítóvá válás feltételeiről.

A GE a magyar kormány stratégiai partnereként elkötelezett amellett, hogy a közép- és kelet-európai kis- és középvállalkozásokat a lehető leghatékonyabban integrálja beszállítói láncába, és emellett segítséget nyújtson nemzetközi piacra lépésükben. E célkitűzés sikerét mutatja, hogy a GE régióból történő beszerzéseinek értéke meghaladja az évi 1,7 milliárd USD-t, a vállalat pedig 2020-ig jelentősen növelni kívánja a térségbeli kkv-któl, köztük a magyar vállalkozásoktól vásárolt termékek és szolgáltatások értékét. A GE ezt kis- és középvállalati beszállítói bázisának növelésével és a nagyobb beszállítók regionális beszállítókká történő fejlesztésének elősegítésével kívánja elérni.

A befektetésösztönzés mellett a HIPA kiemelt feladata a beszállítással foglalkozó magyar kis-és középvállalkozások szerepének erősítése, ezen keresztül pedig a hazai hozzáadott értékhányad emelése. A HIPA beszállítói területe elsősorban a járműipari, gépipari és elektronikai ágazatokban működő nagyvállalatokra és az ehhez kapcsolható hazai kkv szektorra koncentrál, de eseti igények alapján bármely más, termelői iparággal is foglalkozik. A HIPA beszállítói osztálya a nagyvállalatok növekedési céljait kihasználva, különböző képzésekkel, nemzetközi bemutatkozásokkal és üzleti találkozókkal igyekszik helyzetbe hozni a magyar kkv-kat.

Kapcsolódó cikkek