Az Autonet automatizált raktárközpontjával fejlődik tovább a hazai autóalkatrész-ellátási hálózat

Az Autonet automatizált raktárközpontjával fejlődik tovább a hazai autóalkatrész-ellátási hálózat

2022. 10. 07.

autonet

A svájci székhelyű vezető autóalakatrész-ellátó SAG – Autonet csoport megnyitotta vadonatúj, több mint 27 millió eurós beruházással megvalósított csúcstechnológiás raktárát Üllőn. A mintegy 130 dolgozónak munkát biztosító projekt 16.500 négyzetméretes, magas fokon automatizált raktárteret biztosít, amely egy sor régiós piacot szolgál majd ki.

A két erdélyi származású magyar vállalkozó által 1996-ban alapított SAG – Autonet csoport mára a kontinens legnagyobb autóalkatrész-ellátói közé tartozik. Maga a nagykereskedelemre szakosodott magyarországi operáció is több mint húsz éves múltra tekint vissza, míg a raktározás fókusszal Autonet Logistics Kft. néven működő hazai leányvállalatát tavaly hozták létre.

Az újonnan felavatott logisztikai központ teljes mértékben robotizált, és egyben nagy fontosságot tulajdonít a hatékonyságnak is. Az AutoStore rendszernek köszönhetően a helykihasználás négyszer olyan jó, mint a hagyományos raktárak esetében, miközben az energiaigény is korlátozott marad. A létesítmény kilenc régiós piacot szolgál majd ki.

A vállalat 13 országban van jelen, amelyek közül 10 Közép-Kelet-Európában van. A megnyitó ünnepségen Chrisitan Doser, az Autonet Közép-Európáért felelős vezérigazgatója kiemelte, hogy a gyorsan növekedő vállalatcsoport hisz a régióban, hisz az ott élő emberek tudásában, valamint abban, hogy óriási a potenciál ezekben az országokban.

A logisztikai ágazat kulcsszerepet játszik a magyarországi befektetés ösztönzésben, amit az is remekül példáz, hogy 2014 és 2022 első fél éve között összesen 34 esetben született pozitív befektetői döntés ezen a területen, mintegy 890 millió euró értékben és 4.700 új munkahelyet teremtve.