Az egész régió kiszolgálására alkalmas óriás logisztikai központot épít az eMAG

Az egész régió kiszolgálására alkalmas óriás logisztikai központot épít az eMAG

2022. 06. 23.

emag

A magyarországi mellett további hat régiós piacot is ellát majd az eMAG Logistic Kft. új Dunaharasztiban épülő logisztikai központja, amely egyben a maga nemében legnagyobb lesz Közép-Európában. A 35 milliárd forintért megvalósuló és 213 új munkahelyet létrehozó beruházással egy 117 ezer négyzetméteres, számos automatizált megoldást tartalmazó létesítmény jön létre, amely akár már karácsonykor megkezdheti működését.

A hazai e-kereskedelem piacvezető szereplője, az eMAG-Extreme Digital a meredeken növekvő igények kielégítésére határozott új logisztikai központ építéséről. A régió rekordnagyságú online kereskedelmi raktára nemcsak a magyar, hanem a horvát, szlovén, szlovák, osztrák, német és cseh vásárlókat is ellátja majd.

Emag1

A gigantikus beruházás szükségszerűen több ultramodern megoldásra támaszkodik, hogy az automatizáció segítségével még hatékonyabbá tegye a munkafolyamatokat. A bővítés tovább erősíti a vállalat és több ezer magyar kereskedői partner szerepét a hazai e-kereskedelmi piacon, ugyanakkor munkahelyteremtés szempontjából is jelentős, hiszen a tervek szerint négy éven belül akár 600 főre nőhet a logisztikai munkatársak száma.

emag raktár

Az új raktárbázis révén nem csupán az eMAG-Extreme Digital saját rendeléseinek kiszolgálása gyorsulhat tovább, hanem annak a több mint hatezer magyarországi és régióbeli vállalkozásé is, amelyek az eMAG Marketplace piactéren kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat a hazai vásárlóknak. A cég szándéka, hogy a beruházással a hazai kisvállalatokat is segítsék abban, hogy profi internetes kereskedővé válva versenyképesek maradjanak a régióban terjeszkedő külföldi online óriásokkal szemben.