Az Egis két új üzemet adott át Körmenden - VIDEÓRIPORT

Az Egis két új üzemet adott át Körmenden - VIDEÓRIPORT

2021. 10. 15.

A francia tulajdonban álló Egis Gyógyszergyár gyógyszergyártási kapacitásának növelése érdekében bővítette körmendi telephelyét. A közel 7 milliárd forint értékű beruházással az új csomagolóüzem mellett egy speciális tudás- és technológiaigényű, jellemzően onkológiai gyógyszerek gyártására alkalmas üzemet is létrehozott az Egis, mely ezáltal az onkológiai készítmények területén a fejlesztéstől a hatóanyaggyártáson át a késztermékgyártásig valamennyi gyógyszeripari folyamatot képes vállalaton belül megvalósítani.

A Servier-csoport a második legnagyobb gyógyszergyártó cégcsoport Franciaországban. Világszerte 16 gyártóbázissal, 15 nemzetközi terápiás kutatóközponttal és 5 K+F központtal rendelkezik, és termékei 150 országban érhetőek el.

Az Egis termékportfóliója összesen több mint 600 termékből áll. Legfontosabb terápiás területei a szív- és érrendszer, a központi idegrendszer, emellett korszerű terápiás lehetőségeket kínál onkológiai valamint nőgyógyászati készítményekkel. Az Egis Magyarországon kívül további 17 országban értékesíti termékeit Egis márkanéven saját leányvállalatokon illetve képviseleteken keresztül, termékskálája készítményei összesen 60 országban érhetők el.

A beruházáscsomag egyik elemeként az Egis teljessé tette az onkológiai termékfejlesztési és gyártási infrastruktúráját. Az újonnan létrehozott – speciális gyártási körülményeket igénylő gyógyszerek előállítására szolgáló – késztermékgyártó üzembe a legkorszerűbb technológiai innovációkat lehetővé tevő berendezéseket telepített a vállalat.

Másik elemeként egy új csomagolóüzemet is kialakítottak. A körmendi telephely végzi a társaság csomagolási feladatainak több mint a felét, a régi csomagolóüzem teljes kihasználtsággal működött, bővítésére nem volt lehetőség. A 2018 elején megvásárolt, a gyáregységgel szomszédos ingatlanon létesített új csomagolóüzem a későbbiekben tovább bővíthető, képes rugalmasan kielégíteni a növekvő piaci igényeket.