Az Ericsson budapesti központjában fejleszti felhőalapú IMS rendszerét - VIDEÓRIPORT

Az Ericsson budapesti központjában fejleszti felhőalapú IMS rendszerét - VIDEÓRIPORT

2021. 04. 27.

ericssonA távközlési és informatikai rendszerek szállításával, valamint kutatás-fejlesztéssel foglalkozó Ericsson Magyarország közel 3 milliárd forint  értékű K+F projektje keretében a felhőalapú, IP Multimédia Rendszerének (IMS) következő generációját fogja kidolgozni, amely a modern távközlési rendszerek kulcseleme lesz. A 2022 szeptemberéig megvalósuló beruházással 200 új, felsőfokú végzettséget igénylő munkahelyet teremtenek.

A svéd Ericsson 1991-ben alapított szoftverfejlesztő központot Magyarországon, amely az 1996-ban megalakult kutatólaboratóriummal integrálódott egységes szervezetbe, így létrehozva a kutatás-fejlesztési részleget. Az eredmények közül az egyik legjelentősebb volt, mikor 2017-ben az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom közösen mutatta be Magyarországon először az első 5G kapcsolatot, és ugyancsak a svéd vállalat telepítette az 5G mobiltechnológiát a zalaegerszegi járműipari tesztpályára.

Az Ericsson új K+F projektjében a felhőalapú, IP Multimédia Rendszerének (IMS) következő generációját fogja budapesti központjában kidolgozni, amely a modern távközlési rendszerek kulcseleme lesz. Az IMS vezérli és bonyolítja a le a modern hang-, videó- és konferenciahívásokat, valamint üzenetküldést az IP alapú csomagkapcsolt kommunikációs hálózatokban.