Bock Hungária Kft. - új műanyag fröccsöntő üzem Nemesvámoson - VIDEÓRIPORT
HIPA

Bock Hungária Kft. - új műanyag fröccsöntő üzem Nemesvámoson - VIDEÓRIPORT

2020. 12. 15.

Bock_logo

Stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást írt alá Magyarország Kormánya és a Bock Hungária Kft., valamint egy új projekt keretében termelési és raktározási kapacitás-növelésre is sor kerül a vállalat különböző telephelyein. A nemesvámosi projekt megvalósítása során kiemelt cél egy új fröccsöntő üzem kiépítése és ezzel közel 100 új munkahely megteremtése.

>

A Bock Hungária Kft. a nemzetközi érdekeltségű Bock cégcsoport tagja. Az irodaszék alkatrészgyártás területén piacvezető szerepet tölt be Európában. A Magyarországon 25 éve jelen lévő cég meghatározó a műszaki megoldások területén: az irodabútor- és az autóipar számára a vevői igényeket magas szinten kielégítő szolgáltatást biztosít a fejlesztéstől a gyártásig. Tevékenységük széles skálán mozog, a műanyag termékek fröccsöntésén, kárpitozáson át, az irodaszék mechanikák és karfák szereléséig, és az irodabútorokhoz használatos poliuretán termékek, valamint az alumínium alkatrészek gyártásáig, megmunkálásáig.

A Bock Hungária Kft. beruházásaival szeretné a térség versenyképességét növelni új technológiák telepítésével és célja új munkahelyek létrehozása is további befektetések bővítésével. A jelenlegi, 606 millió forintos beruházás által 100 új munkahely létesül, amelynek első fázisában több mint 2100 m2-el bővül a Bock Hungária Kft. termelési területe egy felújított üzemcsarnokban, és több mint 2100 m2-el bővül a raktározási terület az új nemesvámosi helyszínen. Noszlopon is 400 m2 csarnokbővítés valósul meg a termelési kapacitás bővítése céljából. A termelési terület bővítésével modern termelő gépeket is telepítettek Ajkán és Nemesvámoson, ezek között van az a 7 db fröccsöntő gép is, melyet a Bock Hungária Kft. a Versenyképesség-növelő Támogatás keretében szerzett be.