Budapesten hozza létre globális termékfejlesztő központját a Diligent - VIDEÓRIPORT

Budapesten hozza létre globális termékfejlesztő központját a Diligent - VIDEÓRIPORT

2020. 11. 23.

Diligent

Az amerikai hátterű Diligent Corporation Budapesten hozza létre új, globális K+F központját. A vállalat vezető a SaaS (software as a service) szolgáltatók piacán. A szolgáltatás vállalati, állami és egyéb vezetők munkavégzését segíti, a munkafolyamatok hatékony irányításában, ellenőrzésében és információk megosztásában. A 11,3 milliárd forintos beruházás több mint 300 magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt.

>

A globálisan több mint 19.000 ügyféllel rendelkező vállalat olyan nagyvárosokban van jelen, mint London, Frankfurt, Párizs és Madrid. A vállalatcsoport a Fortune 1000 listán szereplő vállalatok 50 százalékát, a FTSE (Financial Times Stock Exchange) 100-as cégek 70 százalékát szolgálja ki, több mint 90 országban.

A Diligent budapesti központjában több mint 300 – száz százalékban felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállaló szoftverfejlesztéssel, vállalatirányítási platformfejlesztéssel, számítógépes szolgáltatásokkal, informatikai támogatásokkal foglalkozik majd a minőségbiztosítás terén.

Az úgynevzett SaaS szoftverszolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók az interneten keresztül felhőalapú alkalmazásokhoz kapcsolódjanak, és használják azokat. A szolgáltatást igénybe vevő fél az alkalmazás használatát bérli, a felhasználók pedig az interneten keresztül kapcsolódhatnak az alkalmazáshoz, rendszerint webböngészővel.