Budapestet választotta a Cushman & Wakefiled

Budapestet választotta a Cushman & Wakefiled

2017. 10. 31.

Péter Szijjártó and Róbert Ésik

Budapesten hozza létre legújabb üzleti szolgáltató központját (SSC) a régió vezető ingatlanközvetítője, a Cushman & Wakefield. A Portfolio Services Centre-ben nyíló 250 új pozícióra elsősorban nyelveket beszélő, diplomás fiatalokat várnak, akik olyan nagyvállalatok regionális ingatlan portfólióját kezelhetik közvetlenül Budapestről, mint a Novartis, a Sage vagy a Sainsburys.

A Fővám tér szomszédságában található Portfolio Services Centre nem egy klasszikus captive szolgáltató központ

A 100 éves fennállását idén ünneplő, Chicago-i központú Cushman & Wakefield a világ legnagyobb ingatlan tanácsadó vállalata. A világszerte több mint 42 000 főt foglalkoztató C&W főbb szolgáltatásai közé tartozik az ügynöki lízing, tőkepiaci szolgáltatások, létesítményi szolgáltatások, globális foglalási szolgáltatások, befektetések és vagyonkezelés, projekt és fejlesztési szolgáltatások, bérlők képviselete, ingatlanfelmérés.

A vállalat budapesti irodája 1993-ban alakult és mára az ország vezető ingatlan tanácsadójává fejlődött. Hét üzletágával a vállalat az ingatlan életciklusának minden részére kínál szolgáltatást, a fejlesztéstől a bérbeadáson keresztül a napi működésig és az értékesítésig. Az ingatlanüzemeltetési csapat közel 850 000 négyzetméter ingatlanterületet kezel országszerte.

A C&W magyarországi jelenléte tovább erősödik, miután a vállalat Budapesten hozta létre új, 250 munkahelyet teremtő szolgáltató központját. A Fővám tér szomszédságában található Portfolio Services Centre nem egy klasszikus captive szolgáltató központ, a budapesti kollégák készítik elő ügyfeleik befektetési, lokalizációs döntéseit, valamint az ügyfél technológiai innovációt is. A tevékenység komplexitása lehetővé teszi külföldön élő és dolgozó, magasan kvalifikált magyar szakemberek hazavonzását. Sikerült Szingapúrból, Londonból és Olaszországból is magyar kollégákat toborozni a budapesti irodába. Közvetlenül Budapestről kezelik olyan nagy világvállalatok regionális ingatlan portfólióját, mint a Novartis, Sage és a Sainsburys.

Az üzleti szolgálató szektor (shared services centres – SSC) az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat hazánkban. Magyarországon jelenleg közel 110 szolgáltató-központ működik, melyek megközelítőleg 46 000 főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó (1980 és 1999 között született), nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak. Ezáltal a szektor kiemelkedő mértékben járul hozzá ahhoz, hogy minél több tehetséges, jól képzett fiatal maradjon Magyarországon.