Debrecenben megnyitotta új IT szolgáltató központját az Aldi

Debrecenben megnyitotta új IT szolgáltató központját az Aldi

2023. 10. 30.

Ötven számítógépes szakember alkalmazásával a jövőben Debrecen ad otthont az Aldi új IT szolgáltató központjának, így ez már a német áruházlánc harmadik ilyen feladatokat ellátó telephelye Magyarországon.

A több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező német családi vállalkozás másfél évtizeddel ezelőtt nyitotta meg első üzletét hazánkban, és napjainkra több mint 160 egységet felölelő hálózattal szolgálja a magyar emberek vásárlási szokásait.

A vállalat európai üzleteinek informatikai támogatást nyújtó első magyarországi egység 2013-ban indult a biatorbágyi logisztikai központban, majd 2018-ban Pécsett újabb IT iroda nyílt, miközben a szolgáltatást külön cégbe, az Aldi International IT Services Kft.-be szervezték át.

Az egyre növekvő feladatok további bővítést tettek szükségessé, így a német óriás most a debreceni Agora Office Centerben megnyitotta legújabb IT irodáját. A telephelyen 50 fő foglalkoztatása várható, miközben a cég országosan további létszámbővítést tervez.

A vállalat immár Magyarországról biztosítja több mint 4000 európai Aldi-üzlet, illetve 55 logisztikai központ és irodaház informatikai rendszerének zavartalan működését, valamint a vállalat egyes informatikai rendszereinek monitoringtevékenységét is ellátja.

Az Aldi ugyanakkor az első olyan kiskereskedelmi áruházlánc hazánkban, amely teljes hálózatának villamosenergia-szükségletét zöldáramból fedezi. Az Aldi Magyarország 2018-tól teljesen karbonsemleges.