Délkelet-európai regionális központot létesít Debrecenben a Deufol - VIDEÓRIPORT

Délkelet-európai regionális központot létesít Debrecenben a Deufol - VIDEÓRIPORT

2019. 07. 04.

Jürgen Hillen, CFO, Deufol Group

Ismét Debrecen mellett tette le voksát egy német vállalat: ezúttal az ipari csomagolás területén piacvezető Deufol döntött a város mellett. A vállalat 2020 tavaszától termelő új, stratégiai jelentőségű délkelet-európai központjául is szolgáló egység 7 milliárd forintos beruházással jön létre, és 120 új munkahelyet teremt.

A Deufol-csoport csomagolási és kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó vállalat, globális jelenléttel. A cég sikertörténete 1979-től indul, jelenlegi formájában 2012 óta működik. A Deufol rendkívül széleskörű csomagolási megoldásokat kínál vevőinek, ipari, promóciós és bemutató csomagolások, „data packaging" (törzsvásárlói-, ajándék- és promóciós kártyák), valamint a szállításhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások, például vámkezelés, illetve ellátásilánc-kezelés, készletgazdálkodási és raktármenedzsment-szoftverek. A Deufol 90 műveleti központtal rendelkezik a világ 11 országában, a legfrissebb adatok szerint több mint 2300 főt foglalkoztatva.

A legújabb, egyben legmodernebb európai egység létesítésénél Debrecen mellett a kiváló logisztikai adottságok, a kedvező gazdasági környezet, a befektetőbarát hozzáállás, a támogatási lehetőségek és a fiatal tehetségek elérhetősége szólt. A külföldi diákok száma is egyre nő a városban, amely a felsőoktatás fejlődésével párosul. Szintén a város mellett szólt a Deufol fontos partnere, a német Krones jelenléte is.

Az elmúlt évek debreceni gazdasági sikertörténetében kiemelt szerepet játszanak a német beruházók, új és újrabefektetők egyaránt, amelynek eredményeként napjainkban már 40 németországi vállalat rendelkezik telephellyel a városban és környékén.