Eddigi legnagyobb magyarországi logisztikai központját építi a Lidl Ecseren - VIDEÓRIPORT

Eddigi legnagyobb magyarországi logisztikai központját építi a Lidl Ecseren - VIDEÓRIPORT

2020. 07. 14.

Lidl logisztikai központ bejelentés - csoportkép

A Pest megyei Ecseren hozza létre negyedik magyarországi logisztikai központját a Lidl. Az 35 milliárd forintos beruházással épülő új központ – amelyből a Budapesten és környékén található üzleteket látják majd el – a garancia arra, hogy a Lidl, mint az egyik legnagyobb magyarországi foglalkoztató fejlődése a következő években is folytatódni fog.

Az 1930-as években alapított Lidl mára Európa legnagyobb diszkont élelmiszer-kereskedelmi hálózatát tudhatja magáénak és 30 országban van jelen. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már 183 áruházzal van jelen hazánkban, és több mint 7000 munkavállalót foglalkoztat. A német vállalat az elmúlt bő másfél évtized alatt nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, de forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A Lidl különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és versenyképeségének növelése jegyében már több mint 300 hazai beszállítóval dolgozik együtt, ennek eredményeként közel 60%-os a magyar termékek aránya.

A Lidl Magyarország negyedik logisztikai központjának beruházása a már meglévő székesfehérvári, szigetszentmiklósi és hejőkürti egységeket kiegészítve – az áruházlánc legnagyobb raktáraként – Budapest és környéki áruházak kiszolgálásáért felel majd. A 62 000 négyzetméteres létesítményben optimalizált árumozgatási folyamatok, innovatív raktározási rendszerek (hang alapú komissiózás, többszintes görgős polcrendszer) segítik majd a napi munkavégzést. A tervek szerint 2021 végén megnyíló központtal 400 új munkahelyet teremt a Lidl, ami 50 százalékos növekedést jelent a jelenlegi logisztikai központokban dolgozók létszámát tekintve.