Egy lépéssel közelebb Európa legnagyobb víztisztító membrángyárának megvalósulása Oroszlányban

Egy lépéssel közelebb Európa legnagyobb víztisztító membrángyárának megvalósulása Oroszlányban

2022. 03. 09.

suez

Szerkezetkészek az új épületek és az új gyártógépek elkészítése is a tervek szerint halad a francia SUEZ cégcsoport oroszlányi telephelyén, ahol a közel 30 millió eurós beruházás előrehaladását ünnepelték. A SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. víztisztító membrán gyártókapacitás bővítésére és raktár létrehozására irányuló projektjének célja a legnagyobb európai víztisztító membrán-gyártó létesítmény létrehozása.

A párizsi székhelyű, világszerte 450.000 ügyfelet kiszolgáló SUEZ cégcsoport a világ egyik legjelentősebb ipari vízkezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalata. Kizárólag Magyarországon gyárt víztisztító membránokat, amelyek lakossági felhasználásra és ipari alkalmazásra egyaránt készülnek, és a vízkezelő berendezések piacának egyik legdinamikusabban fejlődő szegmensét képezik. A technológia alkalmas víz és szennyvíz kiterjedt szűrésére és fertőtlenítésére, ezáltal kulcsfontosságú a globális ivóvízhelyzet kezelése szempontjából.

A 30%-os kapacitásbővítést eredményező és 85 munkahelyet létrehozó beruházás része egy új könnyűszerkezetes raktár kialakítása, emellett pedig a cég saját szennyvíztisztító telepét szintén bővítik.

A társaság a gyártási tevékenységen túl egy harminc vegyészből álló kutatás-fejlesztési központot is működtet Oroszlányban és Tatabányán. A vállalat elkötelezett abban, hogy magas hozzáadott értékű tevékenységeket telepítsen Magyarországra.