Elindult a gyártás a GMD legmodernebb európai gyáregységében Dorogon - VIDEÓ RIPORT

Elindult a gyártás a GMD legmodernebb európai gyáregységében Dorogon - VIDEÓ RIPORT

2019. 03. 07.

Elindult a gyártás a GMD legmodernebb európai gyáregységében Dorogon

Lezárult a korábban megvásárolt üzemcsarnok átalakítása, és elindult a termelés a GMD csoport magyarországi üzemében. A francia járműipari beszállító 14,5 milliárd forint értékű beruházással felépült dorogi alumíniumöntő egysége – amely egyben a vállalat legmodernebb és leghatékonyabb európai telephelye – még 2019-ben eléri teljes kapacitását, sőt további fejlesztések is szerepelnek a tervek között.

A GMD csoport fém- és műanyagipari termékeket gyárt főképp a járműipar, de más ágazatok számára is. Sajtolással, fröccsöntéssel, hőformázással, alumínium-olvasztással, valamint fémöntéssel foglalkoznak, de tömítőket is készítenek. A gyártás mellett autó-, illetve gépészeti alkatrészek tervezése és fejlesztése is a portfólió része, elsősorban kormánymű-, váltó-, illetve motoralkatrészek kapcsán. A francia vállalatcsoport globálisan jelenleg mintegy 5500 főt foglalkoztat, forgalma idén várhatóan meghaladja az egymilliárd eurót.

A bejelentett beruházást végrehajtó GMD Cast Hungary 2017-ben alakult Magyarországon, majd a Dorogi Ipari Parkban található, korábbi a japán Sanyo és Panasonic által használt üzemcsarnok megvásárlásával elindította a projektet. Az idei esztendőre az átalakítás befejeződött, a gyártósorok és öntőrészek folyamatosan kapcsolódnak be a termelésbe. A francia vállalatcsoport tervei szerint a dorogi autóalkatrész gyártó üzem a GMD csoport öntödei üzletágának összes egysége közül a legnagyobb, egyidejűleg Európa legmodernebb és leghatékonyabb, magas szinten robotizált üzeme lesz. A 14,5 milliárd forint értékű beruházás eredményeként 240 új munkahely jön létre, főként magasan képzett szakemberek és technikusok számára.