Elindult a SCHOTT csúcstechnológiás fecskendőüzemének építkezése

Elindult a SCHOTT csúcstechnológiás fecskendőüzemének építkezése

2022. 10. 27.

schott

A tervek szerint halad a németországi székhelyű SCHOTT előre tölthető üveg fecskendőket gyártó üzemének projektje, így ennek megfelelően ünnepélyes keretek között letették a Vas megyei Lukácsházán létrehozandó létesítmény alapkövét. A 76 millió eurós beruházásnak köszönhetően 120 új munkahely jön létre.

A német SCHOTT speciális üvegtermékeket, üvegkerámiákat, illetve ehhez kapcsolódó egyéb fejlett anyagokat gyárt. Magyar leányvállalata, a SCHOTT Hungary Kft. a cégcsoport legnagyobb gyógyszeripari gyártóüzeme.

A vállalat úgy döntött, hogy második gyártóbázissal bővíti előretölthető üveg fecskendőinek globális gyártóhálózatát, ezért 76 millió eurós beruházást irányzott el Vas megyei Lukácsházán található telephelyén. A csúcstechnológiával készülő terméket jelenleg a SCHOTT csak Svájcban gyártja.

Az új létesítmény teljesen automatizált gyártási folyamatokat, a legmodernebb gépsorokat és fejlett, kamera alapú ellenőrző rendszert alkalmaz majd.

A magas minőségű előre tölthető fecskendők nemcsak a gyógyszerek stabil, hosszú távú tárolására kínálnak megoldást, hanem egyben biztonságos és praktikus szállíthatóságot is biztosítanak a betegek és az orvosok számára.

A vállalat a tervek szerint 2024-re végez a kapacitásbővítéssel.