Elkészült a HELL Energy komplex kapacitásbővítő beruházása

Elkészült a HELL Energy komplex kapacitásbővítő beruházása

2024. 05. 24.

Átadták hazánk vezető energiaital, jegeskávé és jegestea gyártója, a HELL ENERGY Magyarország Kft. komplex kapacitásbővítő beruházását. A szikszói üzemben, a 228 millió euró összértékű fejlesztésnek hála a vállalat ezentúl éves szinten akár 4 milliárd darab italosdobozt lesz képes gyártani és 6 milliárd darab alumíniumdobozos üdítőitalt palackozni. A beruházás nyomán eddig 240 új munkahely jött létre.

Mára talán nincs olyan magyar háztartás, ahol ne ismernék a HELL Energy Magyarország Kft. termékeit. A szikszói vállalat energiaitalai és üdítői azonban meghódították 60 ország boltjainak polcát, míg HELL ICE COFFEE termékeivel a cég közel 30 országból álló exportpiaccal rendelkezik, amelyek közül csupán két év alatt 5 országban piacvezetővé is vált a kategóriában.

A mai napon ünnepélyes keretek között adták át azt a 228 millió euró értékű beruházást, amelynek nyomán tovább fejlődhet az EU-ban piacvezető magyar brandet gyártó Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei vállalat.

A fejlesztés eredményeként az alumínium italdobozgyártó kapacitás egy új dobozgyártó gépsorral, a töltőkapacitás két új töltő gépsorral bővült egyazon új üzemcsarnokban, valamint az új technológia miatt a vállalat képessé vált 500 ml-es aludobozok gyártására is. Mindennek köszönhetően a cég évente akár 4 milliárd darab italosdobozt és 6 milliárd darab már palackozott üdítőitalt képes előállítani. Emellett megvalósult a raktárkapacitás-bővítés, anyagmozgató járműveket szereztek be, fejlesztették a hulladékudvart és további technológiai bővítések valósultak meg.