Első európai egységét építi Gödöllőn a Samyang Biopharm - VIDEÓRIPORT

Első európai egységét építi Gödöllőn a Samyang Biopharm - VIDEÓRIPORT

2020. 07. 28.

Első európai egységét építi Gödöllőn a Samyang Biopharm

Magyarországot választotta első európai gyártási helyszínéül a Samyang Biopharm. A 26,2 millió euró értékű beruházás keretében felépülő üzemben az orvositechnikai eszközökkel foglalkozó dél-koreai vállalat szintetikus varratanyagokat fog gyártani, 55 új munkahelyet létrehozva Gödöllőn.

A dél-koreai Samyang vállalatcsoport kilenc évtizedes története alatt folyamatosan szélesedett a tevékenységi köre, amely mára már az élelmiszeripar, a vegyipar, a csomagolóipar és a gyógyszeripar mellett számos más területet is felölel. A vegyipari érdekeltséghez tartozó Samyang EP Hungary 2010 óta van jelen Jászberényben, ahol elektronikai termékekhez, autóalkatrészekhez, valamint irodaszerekhez felhasználható műanyagtermékek készülnek.

A vegyipar és az élelmiszeripar mellett a vállalatcsoport legdinamikusabban fejlődő üzletága a Biopharm divízió, amely gyógyszeripari és orvostechnikai területekhez kapcsolódó gyártási és K+F tevékenységekkel foglalkozik. A Samyang ezen divíziója Magyarországon hozza létre első európai gyártóegységét, ahol szintetikus orvosi fonalat fognak gyártani, 55 új munkahely létesítésével.

Ezzel a beruházással egy újabb ágazat felé nyitnak a dél-koreai befektetők, amelyek körében az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az érdeklődés Magyarországi irányába. Az ázsiai országból érkező beruházások eddig elsősorban az új autóipari trendeknek megfelelően az elektromobilitás, azon belül is akkumulátor gyártás területére érkeztek. Ezt a folyamatot jól mutatja az IBM-PLI Global Location Trends 2019 felmérése, mely alapján a dél-koreai beruházók számára hazánk Európában az 1., világszinten pedig már az 5. legjelentősebb nemzetközi desztináció volt a 2018-as évben.