Épül hazánk legnagyobb autóipari bérfestő üzeme
HIPA

Épül hazánk legnagyobb autóipari bérfestő üzeme

2024. 09. 12.

A hazai partnerek mellett a térség autógyárainak igényeit is maximálisan kielégítő központtá bővül a fémfelület-kezelő technológiával foglalkozó Aalberts Surface Technologies Kft. tatabányai telephelye egy körülbelül 22 millió euró értékű beruházással.

A Magyarországon csaknem 25 éve tevékenykedő holland vállalat beruházásának részeként megvalósuló 10.700 m2 alapterületű épületegyüttes helyet biztosít a tervezett gépsoroknak, és egy új logisztikai területeknek is. A fejlesztés eredményeként új, korszerű technológia kerül bevezetésre, és többek között komplex szolgáltatást tudnak nyújtani a jövőben a korrózióállóságot biztosító bevonatok képzésének területén is.

A beruházásnak köszönhetően a tatabányai Aalberts válik Magyarország legnagyobb bérfestő üzemévé, így a teljes hazai autóipari ökoszisztéma elengedhetetlen szereplőjévé lép elő. A kibővített gyártótevékenység várhatóan jövőre indulhat meg.

A világszerte több mint 50 országban jelen lévő cégcsoport 2025-ben ünnepli alapításának 50. évfordulóját. Egyedi megoldásaikkal elsősorban az integrált csővezetékek és többrétegű rendszerek, a hő- és felületkezelés, a hidraulikus áramlás- és folyadékszabályozás piacán találkozhatunk.