Európai szinten jegyzett beszállítóvá fejlődött a Csaba Metál - VIDEÓ RIPORT

Európai szinten jegyzett beszállítóvá fejlődött a Csaba Metál - VIDEÓ RIPORT

2018. 03. 29.

Európai szinten jegyzett beszállítóvá fejlődött a Csaba Metál

Tovább fejleszt az európai szinten ismert és elismert autóipari beszállítóvá vált magyar családi vállalkozás. A Csaba Metál Zrt. 165 új munkahelyet teremtő, 5,7 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása során robotizált, öntőipari cellás gyártás válik lehetővé azáltal, hogy az új gyártócsarnokokba élenjáró ipari technikát és technológiát telepítettek. Az alumínium-öntvényeket előállító vállalat ügyfelének tudhatja többek között a BMW-t, a Volkswagen-t, vagy a ZF-et, a Continental- és Bosch Csoportot is.

A nyomásos öntési technológiát alkalmazó Csaba Metál kiváló példája annak, hogyan lehet Magyarországon sikeres, folyamatosan bővülő és az országhatáron túl is elismert és versenyképes családi vállalkozásokat működtetni. A 25 éves múltra visszatekintő cég néhány fővel indult, mára azonban közel 1.000 munkavállalónak nyújt biztos megélhetést.

A cég békéscsabai telephelyén a járműipar számára nagy pontosságú alkatrészektől kezdve a bútoripari és mezőgazdasági munkagép alkatrészekig gyártanak különböző termékeket. Szeghalmon busz alvázak, komplett vázszerkezetek és egyéb haszongépjármű-alkatrészek készülnek.

Az egyre növekvő megrendelések teljesítéséhez új szintre kellett emelnie a vállalatnak a gyártási kapacitást. A fejlesztés során öntőgépeket, megmunkáló központokat és ellenőrző, kiegészítő berendezéseket, ipari robotok, forgácsoló- és lemezmegmunkáló gépeket helyeztek üzembe a géppark elhelyezéséhez szükséges munkacsarnokok megépítésével együtt.

A Csaba Metál öntvényei megtalálhatók többek között az Audi, a Jaguar, a Mercedes, a Ferrari és a Porsche személygépkocsikban, illetve a Caterpillar és a Scania haszongépjárművekben is. A társaság termékeit mintegy 80 %-ban közvetlen exportként értékesíti, de a belföldi értékesítés is közvetetten exportra kerül.