Fejleszti nagyvázsonyi tevékenységét a svéd járműipari beszállító - VIDEÓ RIPORT

Fejleszti nagyvázsonyi tevékenységét a svéd járműipari beszállító - VIDEÓ RIPORT

2018. 03. 13.

Fejleszti nagyvázsonyi tevékenységét a svéd járműipari beszállító

Fejleszti magyarországi tevékenységét a Novus Interiör. A svéd járműipari beszállító kapacitásbővítő és infrastrukturális beruházásokat hajt végre két ütemben, egymilliárd forint értékben Nagyvázsonyban. A svéd vállalat a prémiumkategóriás gépjárművek belső kárpitjait és burkolatrendszereit kizárólag hazánkban gyártja.

A családi tulajdonban levő HAVD Groupot 1988-ban alapították, székhelye Svédországban, Mölndalban található. A vállalathoz két leányvállalat tartozik: a különböző műanyag és hangszigetelő elemek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó svédországi PURTECH, valamint a magyarországi Novus Interiör. A HAVD Group mölndali székhelyén új termékek fejlesztésével (pl. Volvo sportülések, kartámaszok), prototípusok gyártásával foglalkoznak, valamint a cégcsoport ügyvezetése is itt található.

A Novus Interiör Hungary 1999 óta van jelen Nagyvázsonyban. A vállalat fő tevékenységi köre konfekcionált textiláru gyártása, elsősorban autóipari felhasználásra. A Novus foglalkozik varrások kivitelezésével is, prémiumkategóriás gépjárművek belső kárpitjai, belső burkolatrendszerei készülnek Nagyvázsonyban.

Az átadott 2000 négyzetméteres új gyártócsarnok és a hozzátartozó technológiai, logisztikai fejlesztések érdemben hozzájárulnak a gyártási kapacitás növeléséhez és a termelés hatékonyságának fokozásához. A 2018-2019-ben megvalósuló második ütemben egy új irodai blokk épül, továbbá a vállalkozás nemzetközi versenyképességét erősítő fejlesztések fognak megvalósulni. A két fázisban összesen egymilliárd forintot meghaladó beruházással a jelenleg 130 dolgozót foglalkoztató vállalat 70 új munkahelyet teremt.