Felavatták a vezető kínai autópari beszállító új stratégiai fontosságú üzemét

Felavatták a vezető kínai autópari beszállító új stratégiai fontosságú üzemét

2023. 09. 11.

Mintegy 15 millió euró értékű zöldmezős beruházás eredményeképp a PEX Automotive Systems Kft. és a Baolong Holdings Europe Kft. új gyártó egységet létesített Szigetszentmiklóson, amelyet immár hivatalosan is felavattak. Az üzemben a cég által hagyományosan gyártott fékkopásjelzők és kábelek mellett az elektromos és intelligens járműiparhoz kapcsolódó termékeket állítanak majd elő. A projekt keretében 35 munkahely jön létre.

Az 1997-es alapítású Shanghai Baolong Automotive Corporation (Baolong) az egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító, amely Kínában, az USA-ban, Magyarországon, valamint Németországban rendelkezik gyártóbázissal. A vállalatcsoport hazai jelenléte most azáltal erősödött, hogy két leányvállalata, a PEX Automotive Systems Kft. és a Baolong Holding Europe Kft. Szigetszentmiklóson új gyárat üzemelt be.

A 35 munkahely létrehozását eredményező, 15 millió euró értékű zöldmezős beruházás 7.500 négyzetméter gyártócsarnok, 2.160 négyzetméter iroda, valamint 1.600 négyzetméter iroda építését foglalja magában.

A tervek szerint a szigetszentmiklósi gyáregységet a cég autóipari érzékelő divíziójának európai központjává kívánják fejleszteni.