Hiánypótló összeszerelő üzemmel bővíti portfólióját a Bayer Construct Zrt.
HIPA

Hiánypótló összeszerelő üzemmel bővíti portfólióját a Bayer Construct Zrt.

2024. 03. 11.

Közel 14,7 milliárd forint értékű beruházással fürdőszoba összeszerelő üzemet létesít a Bayer Construct Zrt. Sóskúton. A termelési hatékonyságot jelentősen növelő fejlesztés felgyorsíthatja a jó minőségű új lakások építését. A cég ugyanakkor stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Kormánnyal.

A magyar tulajdonú Bayer Construct Közép-Európa egyik meghatározó, komplex szolgáltatásokat nyújtó építőipari és ingatlanfejlesztő vállalatcsoportja, amely hazánkban egyedülálló módon a teljes ingatlanfejlesztési-építőipari értékláncot lefedi, beleértve az alapanyag-gyártást, az értékesítést és az üzemeltetést.

A Bayer Construct Zrt. 2015 óta működik a cégcsoport tagjaként. Legújabb, közel 14,7 milliárd forint értékű Sóskúton megvalósuló projektjének keretében egy új fürdőszoba összeszerelőüzem létrehozása valósul meg a kapcsolódó asztalos és lakatos műhellyel, illetve szerelvény és burkolatgyártó üzemmel együtt. A beruházás révén 100 új munkahely jön létre.

A projekt keretében beszerzendő gépek, berendezések elhelyezésére szolgáló kb. 12.000 m2 összterületű csarnokok építése önerőből történt. A fejlesztés nyomán a vállalat nagymértékben csökkenti a kivitelezési idejét, növeli a termelési hatékonyságát, ezáltal megteremtve a lehetőséget új megfizethető és minőségi lakások megépítéséhez. A tervek szerint évi 2 ezer fürdőszobát szerelhetnek össze, míg tovább cél e volumen megkétszerezése.

A bejelentéssel egyidejűleg a Kormány nevében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Bayer Construct Zrt.-vel. Ezzel 95-re nőtt azon cégek száma, amelyek 2012 óta stratégiai partnerségre léptek a Kormánnyal.