Idén a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség kapta a legjobb európai stratégiai befektetőnek járó díjat
HIPA

Idén a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség kapta a legjobb európai stratégiai befektetőnek járó díjat

2022. 10. 28.

CFI.Co

A londoni székhelyű vezető üzleti médium, a CFI.co idén a HIPA-nak ítélte a legjobb európai stratégiai befektetőnek járó díjat, azaz a „Best Strategic Investment Partner Europe Award 2022”-t. A rangos elismerés nagy részben a 2021-ben elért 5.9 milliárd eurós rekord külföldi működőtőke-beruházási volumennek tudható be, de az olyan idén bejelentett gigaprojektek is sokat nyomtak a latba, mint a CATL 7,3 milliárd eurós akkumulátorgyára vagy a Mercedes-Benz 1 milliárd eurós fejlesztése. Ahogy a bíráló bizottság rámutatott, a Nemzeti Befektetési Ügynökség szorosan együttműködött a külföldi befektetőkkel annak érdekében, hogy a legteljesebb mértékben kihasználhassák a vállalkozásbarát üzleti környezetet, a versenyképes adórendszer előnyeit és a magasan képzett munkaerőt.

A londoni székehellyel működő CFI.co (Capital Finance International) egy üzleti, gazdasági és pénzügyi életről tudósító, nyomtatásban és online formában megjelenő médium, amely a globális piacokról szolgál hírekkel, elemzésekkel és kommentárokkal, miközben hozzásegíti olvasótáborát a világgazdaságot befolyásoló és alakító folyamatok megértéséhez.

A CFI.co minden évben kiválasztja azon egyéneket és szervezeteket, akik és amelyek jelentősen hozzájárulnak a gazdaságok közötti átjárhatóság megkönnyítéséhez, illetve a gazdaság szereplői számára ténylegesen értékkel szolgálnak. A médium saját díjaival a kiválóságot igyekszik megtalálni és jutalmazni, függetlenül attól, hogy az hol bukkan fel, abban a reményben, hogy másokat ösztönözzön saját teljesítményük javítására.

A díjakat egy sor különböző kategóriában osztják ki. A nevezések a CFI.co szerzőitől, olvasóitól, előfizetőitől és a CFI.co weboldal látogatóitól érkeznek, amit a Capital Finance International bíráló bizottságának értékelése követ. Utóbbi a győzteseket a szűkített listára került jelöltek közül választja ki.

Idén a HIPA kapta a legjobb európai stratégiai befektetőnek járó díjat, azaz a „Best Strategic Investment Partner Europe Award 2022”-t, a bírálói bizottság jelentése pedig kiemelte a HIPA legfontosabb, döntést megalapozó érdemeit. Ezek szerint 2014 és 2021 között az ügynökség közel 30 milliárd euró értéket képviselő, mintegy 1.822 pozitív befektetési döntésben vett részt, amelyek 116.000 új munkahelyet teremtettek. A tavalyi év minden rekordot felülmúlt a maga 5,9 milliárd eurós FDI volumenével, amely 422 projektben öltött testet, és amelynek eredményeképp 13.883 új munkahelyre született kötelezettségvállalás. A sikersztori 2022-ben folytatódott, amikor is többek között olyan gigaprojekteket jelentettek be, mint a világ vezető akkumulátorgyára, a CATL 7,3 milliárd eurós beruházása vagy a Mercedes-Benz 1 milliárd eurós fejlesztése.