Idén is megválasztották Magyarországon az év külföldi vállalatvezetőjét
HIPA

Idén is megválasztották Magyarországon az év külföldi vállalatvezetőjét

2023. 03. 24.

Veronika Spanarova, a Citi ügyvezető igazgatója és Magyarországért felelő országmenendzsere kapta az idei „Az év külföldi vállalatvezetője” díjat, amely a külföldi cégvezetők tevékenységének magyar gazdaságra kifejtett pozitív hatását hivatott elismerni. A díjátadóra kilencedik alkalommal került sor a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Budapest Business Journal (BBJ) által közösen megrendezett gálán.

Magyarország vezető, kéthetente megjelenő üzleti lapja, a Budapest Business Journal azzal a céllal alapította „Az év külföldi vállalatvezetője” díjat, hogy elismerje a hazánkban dolgozó külföldi cégvezetőket a saját társaságuk és az ország érdekében tett erőfeszítéseikért. A díjat az az idehaza élő és dolgozó személy nyeri el, aki kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel az előző évben a legtöbbet tette a hazai fejlődésért és az ország nemzetközi elismertségéért. 

Minden alkalommal erős jelöltekből álló listáról kerülnek hárman a döntőbe, majd a győztest közülük választják. A 2023-as esztendőben a következő szakemberek jutottak el a válogatás végső szakaszába: Veronika Spanarova, a Citi ügyvezető igazgatója és Magyarországért felelő országmenendzsere; Andreas Szakácsi, a Claas Hungária ügyvezető igazgatója és igazgatótanácsának elnöke, valamint Matt Zeller, a Novartis Hungary magyarországi operációjának vezetője.

Tekintse meg a jelöltek bemutatkozó videóit!

A hagyományoknak megfelelően a nyertest a szakmai bírálóbizottság közvetlenül a gála előtt választotta ki, amelyen több mint kétszáz magas rangú vállalatvezető, illetve vezető diplomata és döntéshozó vett részt. A zsűri tagja volt a HIPA vezérigazgatója, Joó István is, aki köszöntőjében a külföldi vállalatirányítási tapasztalatok hazai megosztásának jelentőségét méltatta, valamint kiemelte a határon túlról érkező cégvezetők külföldi tőkebefektetésekre gyakorolt hatását.

A HIPA szerepe fontosabb, mint valaha a külföldi befektetők bizalmának megőrzésében. Miközben arra törekszünk, hogy új projekteket vonzzunk, fáradhatatlanul dolgozunk a korábban bejelentett beruházások megvalósításán is. A jövőben is számítunk a külföldi vállalatvezetői közösség közreműködésére abban, hogy a papíron eltervezett FDI-projektekből működő vállalatok jöjjenek létre, és hogy professzionális módon irányítsák tovább a már futó operációkat. Egyben bátorítom Önöket, hogy vigyék hírét annak, hogy Magyarország milyen nagyszerű beruházási helyszín

– fordult a közönséghez szavaival Joó István.

A díjat Veronika Spanarova nyerte el.

Úgy vélem, hogy egyedül, a saját kapcsolatrendszerébe tartozók támogatása nélkül senki nem érhet el eredményt, csak az őt körülvevő emberek segítségével. A nyitott gazdaságnak és a befogadó üzleti környezetnek köszönhetően vagyunk sikeresek mi, ügyfeleink és a csapat, amellyel együtt dolgozunk ebben az országban

 - mondta Veronika Spanarova.

A rendezvény hivatalos partnere és társszervezője, a HIPA elsődleges célkitűzése, hogy a lehető legtöbb befektetést vonzza Magyarországra, és jelentős energiát fordít arra, hogy a magas színvonalon működő magyar beszállítókat kiajánlja az országban befektetőként jelen levő vállalatok részére.

Kapcsolódó cikkek