Intelligens automatizálási megoldásoké a főszerep a KNAPP újonnan felavatott üzemében - VIDEÓRIPORT
HIPA

Intelligens automatizálási megoldásoké a főszerep a KNAPP újonnan felavatott üzemében - VIDEÓRIPORT

2022. 04. 12.

knapp

A raktárlogisztikai eszközök gyártásával és üzemeltetésével foglalkozó KNAPP Hungary Kft. mintegy 16,7 millió eurós beruházással 2022 végéig 250 új munkahelyet teremtő gyártó üzemet létesített Nemesvámoson, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át.

A hetven éves múltra visszatekintő osztrák KNAPP intelligens automatizálási megoldásokat kínál ügyfelei számára, és a világon számos helyen rendelkezik hídfőállással: Kínában, a Közel-Keleten, Dél-Afrikában, Ausztráliában, az amerikai kontinensen és Európában egyaránt jelen van összesen mintegy 53 helyszínen.

Termékeiket az egészségügy, a divat, a kereskedelem, az e-kereskedelem és az összescsatornás kiskereskedelem, valamint az élelmiszer-kiskereskedelem szegmensekben értékesítik.

A nemesvámosi projektet 2021 júliusában jelentette be a vállalatcsoport. Az általa barnamezős beruházás keretében létrehozott új telephelyen az automatizált logisztikai rendszerekbe illeszthető görgősoros szállítószalagok összeszerelése 2022 elején sikeresen megindult.

Alapos előkészítés, valamint a Kormány és a HIPA támogatása egyaránt szükséges volt ahhoz, hogy ilyen gyorsan el tudjuk indítani a gyártást. A csarnokok most megteltek élettel, és ez az új üzem valóban fantasztikus növekedési potenciállal kecsegtet

- mondta Franz Mathi, a KNAPP működésért felelős igazgatója.

A termelés 2027-ig tervezett felfuttatását követően a nemesvámosi üzemben a KNAPP csoport kínálatában szereplő szállítószalag rendszerek teljes spektrumát gyártják majd. A gyártás teljes egészében exportra irányul, főként egyesült államokbeli és európai értékesítéssel.

Kapcsolódó cikkek