Intermodális konténerterminált épít a Metrans Zalaegerszegen - VIDEÓRIPORT

Intermodális konténerterminált épít a Metrans Zalaegerszegen - VIDEÓRIPORT

2021. 02. 19.

MetransTöbb mint 15,68 milliárd forint értékű beruházással létesít új vasúti-közúti logisztikai terminált a METRANS Csoport Zalaegerszegen, így a magyar városnak kulcsszerepe lesz az adriai korridor kiemelt kereskedelmi útvonallá válásában. A 2023-tól több lépcsőben nyitó konténerterminál Magyarország és a régió jelentős logisztikai központja lesz, ahol a beruházás kapcsán 120 új munkahely jön létre.

A német HHLA (Hamburger Hafen und Logistik AG) konszern intermodális áruszállítással foglalkozó leányvállalata, a METRANS Csoport vasúti rendszerével és konténertermináljainak hálózatával már számos európai országban szolgálja ki az áruszállítási igényeket. A több mint 2000 főt foglalkoztató vállalat hatékony és környezetbarát logisztikai megoldásokat kínál kelet-közép-európai országokban, a nagy európai kikötők konténeres áruforgalmának részeként.

A jelenleg 17 vasúti terminálból álló nemzetközi hálózattal rendelkező METRANS 2017-ben nyitotta meg első saját tulajdonú magyarországi terminálját Budapesten. A következő hazai terminál helyszínéül Zalaegerszeget választotta a csoport, amely várhatóan nagy jelentőségű csomóponttá fejlődik a jövőben a dél- és dél-kelet-európai, vagyis a trieszti, koperi és rijekai tengeri kikötők, valamint az európai piacok között húzódó közlekedési tengelyen. A terminál megépítése hozzájárul, hogy Magyarország Európa egyik leghatékonyabb logisztikai központjává váljon.