Ismét bővít a vezető kontaktlencse-gyártó Gyálon - VIDEÓ RIPORT

Ismét bővít a vezető kontaktlencse-gyártó Gyálon - VIDEÓ RIPORT

2018. 03. 26.

Ismét bővít a vezető kontaktlencse-gyártó Gyálon

A világ egyik vezető kontaktlencse-gyártója, a CooperVision több mint 8 milliárd forint értékben fejleszti gyáli egységét. A beruházás keretében 30%-kal növekszik a gyártási terület, valamint az új, modern informatikai rendszerek telepítésének köszönhetően a cégcsoport egyik legfejlettebb gyártóegységévé válik a magyarországi üzem.

A CooperVision Inc. a világ egyik vezető lágy kontaktlencse gyártója. A vállalat havi, kéthetes és havi kontaktlencsék teljes választékát kínálja. A CooperVision erős hagyományokra támaszkodik a legproblémásabb látásgondok, mint például az asztigmatizmus és presbyopia megoldásában, és szférikus, tórikus valamint multifokális lencsék teljes választékát kínálja.

A Gyálon található magyar egységet az elmúlt években számos beruházással fejlesztették. A legújabb, 24 millió euró értékű kapacitásbővítés eredményeként két év alatt 30%-kal növelik meg az üzem alapterületét, a folyamatosan növekvő igények alapján a gyártókapacitás is emelkedni fog, a már működő gyártósorok hatékonyságát pedig a magas szintű automatizálás fejlesztése javítja tovább.

A jelenlegi bővítés újabb kiugró munkahelyteremtéssel jár: 400 fővel fog bővülni a vállalat szakembergárdája, illetve az új IT rendszerek telepítése által a Gyálon lesz globális a CooperVision egyik legfejlettebb telephelye. A vállalat azonban további lépésekre készül: egy újonnan létrehozandó disztribúciós központ építését tervezi, mellyel a magyar és egyéb közép-európai piacokat hivatott kiszolgálni.