IT fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre Debrecenben és Szegeden a Cosmo Consult csoport

IT fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre Debrecenben és Szegeden a Cosmo Consult csoport

2021. 09. 23.

Új IT fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre Debrecenben és Szegeden az üzleti informatikai megoldásokat nyújtó Cosmo Consult Csoport magyar leányvállalata. A világ 16 országában aktív német hátterű cég legalább 50 új, magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt informatikai szakemberek számára a mintegy 785 millió forint költségű beruházással. A két fejlesztő és szolgáltató központ Magyarország mellett világszinten is támogatni fogja a vállalat ügyfeleit a technológiai fejlődésben.

A Németországban 1996-ban alapított Cosmo Consult a világ egyik vezető, vállalatok digitális transzformációját hivatalos Microsoft partnerként támogató IT vállalata, mely több mint 20 éve aktív a magyar piacon is. Az üzleti-informatikai csoport nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ügyfelei az egész világon elérjék a Microsoft által biztosított legújabb technológiai újításokat.

A Cosmo Consult által világszerte forgalmazott vállalatirányítási rendszerek és üzleti informatikai megoldások a technológiai fejlődés és a felhős megoldások elterjedésének köszönhetően jelentősen átalakultak. A cégcsoport továbbra is biztosítani kívánja ügyfelei számára a legmodernebb megoldásokat, ezért a vállalat Magyarországon bővíti kapacitásait, és Debrecenben, valamint Szegeden hozza létre új IT fejlesztő és szolgáltató központját, a meglévő budapesti és soproni egység mellett.

Az új egységek elsődleges feladata lesz, hogy világszerte támogassák a meglévő és leendő ügyfeleket a Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban, a későbbiekben pedig egyedi, iparági megoldások fejlesztésében. A Cosmo Consult debreceni irodáját a napokban, míg szegedi egységét várhatóan jövő év elején nyitja meg.

A cég jelenleg mintegy 130 magasan képzett IT szakembert foglalkoztat budapesti és soproni irodájában, a bővítés keretében pedig legalább 50 új munkahelyet hoznak létre speciális szaktudással rendelkező IT szakemberek számára. A szakember-utánpótlás biztosításának érdekében stratégiai együttműködést valósítanak meg szakképző centrumokkal, illetve a Debreceni Egyetemmel.