Jelentős kapacitásbővítéssel erősíti piaci pozícióját a Nissin Foods a készétel szegmensben

Jelentős kapacitásbővítéssel erősíti piaci pozícióját a Nissin Foods a készétel szegmensben

2022. 12. 08.

Egy mintegy 45 millió eurós beruházásnak köszönhetően a Nissin Foods jelentősen bővíti kecskeméti telephelyének gyártási és logisztikai kapacitásait. A japán instant tésztagyártó raktártere és gyártási volumene nő, aminek eredményeképp 50 új munkahely is létrejön. 

A japán tulajdonosi hátterű Nissin Foods Europe-ot közel harminc éve, 1993-ban alapították Hollandiában, majd 2004-ben Kecskemétre került a gyártás. Ez utóbbi a mai napig a vállalat egyetlen európai termelőbázisa, ahonnan a termékek 90%-át több mint húsz országban exportálják a németországi értékesítési és marketing központ támogatásával.

Aya Kurata, a Nissin Foods vezérigazgatója úgy véli, hogy a vállalatban jelentős potenciál van a további növekedésre és a kiaknázatlan piacokon történő megjelenésre

A magyarországi operáció, a Nissin Foods Élelmiszerek Magyarországi Kft. mérete az utóbbi hat évben megháromszorozódott, és most a céget egy nagyszabású beruházás új magasságokba repítheti. A mintegy 45 millió eurós aktuális projekt keretében új gyártósorokat helyeznek üzembe, valamint új raktárlétesítmény épül az instant tésztakészítmények iránti megnövekedett kereslet kielégítésére. A kecskeméti üzem alapanyagai, így pl. a kiváló minőségű gabonaliszt, illetve a csomagolóanyagok több mint 50%-át helyi beszállítóktól szerzi be. 

A kecskeméti fejlesztés az egyre növekvő európai igények kielégítésére valósult meg

A kapacitásbővítéssel a vállalat arra az általános trendre reagál, miszerint egyre népszerűbb az ázsiai konyha, illetve a kényelmes étkezés iránti alapvető igény is nő. A fejlesztések várhatóan 2026-ra fejeződhetnek be. 

A magyar élelmiszeripar gyors ütemben bővült az utóbbi hónapokban: csak az idei év első kilenc hónapjában a termelési érték közel 46%-kal emelkedett.