Jelentősen bővíti magyarországi szoftverfejlesztő központját a vezető globális felhőszolgáltató

Jelentősen bővíti magyarországi szoftverfejlesztő központját a vezető globális felhőszolgáltató

2023. 11. 14.

A világ egyik vezető AI-alapú, globális felhőszolgáltatója, a Genesys új kutatás-fejlesztési központot nyitott Budapesten egy 50,1 millió eurós beruházás keretében, ami hűen tükrözi a vállalat magyar piac iránti elkötelezettségét. A projekt 250 új munkahelyet teremt.

A Genesys a LogMeIn Bold360 nevű termékének megvásárlásával alapozta meg a hazai jelenlétét 2021-ben. Azóta a magyar leányvállalat létszáma több, több mint háromszorosára, közel 200 főre nőtt, és a jövőben annak további növekedése várható. Ez a gyors bővülés ösztönözte a Genesyst, hogy K+F központját egy nagyobb, közel 3 ezer négyzetméteres létesítménybe tegye át Budapesten.

A Genesys Hungary a számítástechnika különböző területeire szakosodott, magasan képzett szakemberekből áll az adatmérnököktől a felhasználói élmény (UX) növeléséért felelős tervezőkig. A magyar csapat kulcsfontosságú szerepet játszik a Genesys Cloud CX elnevezésű AI-alapú élményszervezési platform fejlesztésében, amelynek segítségével a Genesys forradalmasítani tudja a szervezetek ügyfelekkel és alkalmazottaikkal való kapcsolattartását.